Καλησπέρα σε όλους σας!
Θέτω το θέμα αποκλειστικά στον κουρκουμά διότι διαβάζω διθυράμβους πάνω σε αυτό το μπαχαρικό. Το έχω εντάξει στην διατροφή μου το τελευταίο τετράμηνο ως μπαχαρικό στα φαγητά που φτιάχνουμε. Υπάρχει κανείς που το χρησιμοποιεί και έχει δει κάποια διαφορά;Και εάν ναι σε τι μορφή;
Διαβάσα μέσα στο forum ότι το παίρνουνε σαν ρόφημα το πρωί. Επιστημονικές μελέτες αναφέρουν όμως ότι ο κουρκουμάς είναι λιποδιαλυτός και μόνο με την διάλυσή του σε έλαιο είναι δυνατόν να απορροφηθεί. Επίσης την δράση του ενισχύει το μάυρο πιπέρι. Ασθενείς που λάβανε κουρκουμά σκέτο (χωρίς να έχει διαλυθεί σε έλαιο) δεν είχαν καμιά παρουσία του κουρκουμά μέσα στο αίμα.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Θέτω το θέμα αποκλειστικά στον κουρκουμά διότι διαβάζω διθυράμβους πάνω σε αυτό το μπαχαρικό. Το έχω εντάξει στην διατροφή μου το τελευταίο τετράμηνο ως μπαχαρικό στα φαγητά που φτιάχνουμε. Υπάρχει κανείς που το χρησιμοποιεί και έχει δει κάποια διαφορά;Και εάν ναι σε τι μορφή;
Διαβάσα μέσα στο forum ότι το παίρνουνε σαν ρόφημα το πρωί. Επιστημονικές μελέτες αναφέρουν όμως ότι ο κουρκουμάς είναι λιποδιαλυτός και μόνο με την διάλυσή του σε έλαιο είναι δυνατόν να απορροφηθεί. Επίσης την δράση του ενισχύει το μάυρο πιπέρι. Ασθενείς που λάβανε κουρκουμά σκέτο (χωρίς να έχει διαλυθεί σε έλαιο) δεν είχαν καμιά παρουσία του κουρκουμά μέσα στο αίμα.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων