Aggela Winchester έγραψε:καλημέρα!και εγώ χρησιμοποιώ βασιλικό πολτό που το παίρνουμε από πολύ καλό οικογενειακό φίλο παραγωγό (τα μελίσσια του είναι στη Καλαμάτα) κα όταν θέλω μέλι παίρνω μόνο κερύθρα (έχει ακόμα καλύτερη γεύση από το θυμαρίσιο κατά τη γνώμη μου). για τη γύρη δεν το ήξερα πάντως! η γνώμη μου όμως είναι να εμπιστευόμαστε τους παραγωγούς και όχι τα καταστήματα όπου τα προιόντα που θέλουν ψυγείο φτάνουν συνήθως με χρονοκαθυστέρηση!και στα φορτηγα που μεταφέρονται αμφιβάλλω αν έχουν πάντα ψυγείο!Τώρα το ξέρω ότι θα γίνω κακός και θα νομίζετε ότι το παίζω ξερόλας !!!
Καλύτερα μην παίρνετε μέλι με κερήθρα . Σύμφωνα με μελέτες , το κερί απορροφά ότι υπολείμματα αντιβιοτικών υπάρχουν στην κυψέλη . Αν χρησιμοποιήσεις ΤΑΚ ΤΙΚ ( φάρμακο για βαρροα μη εγκεκριμένο ) τα υπολείμματα από μέλι φεύγουν σε 15 μέρες . Στο κερί μένουν για πάντα!!! Ακόμη και αν το λιώσεις σε 200 βαθμούς!!!
Γνώμη μου πάντα…
Η γεύση του μελιού έχει σχέση με την ανθοφορία που συλλέχτηκε το νέκταρ η το μελίτωμα
Οι λαοί που δεν έχουν μνήμη , έχουν μνημόνια !!!