• Φρένο στις ξέφρενες περιττές Μαγνητικές (MRI) τομογραφίες ασθενών

  • Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #131011  από Στάθης
 Παρ Ιαν 25, 2019 10:41 am
MRI-56baa4073df78c0b136bb6bc.jpg
MRI-56baa4073df78c0b136bb6bc.jpg (40.41 KiB) Προβλήθηκε 1112 φορές
Σε ένα άρθρο της JAMA που ονομάζεται "Curbing Unnecessary and Wasted Diagnostic Imaging", γιατροί από την κλινική Mayo και το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ υποστηρίζουν ότι είναι καιρός να μπει φρένo στις ανεξέλεγκτες Μαγνητικές τομογραφίες ασθενών.

"Δεν υπάρχουν ουσιαστικά στοιχεία ότι η εξέταση αυτού του είδους βελτιώνει τη συνολική υγεία του πληθυσμού", γράφουν ο Ohad Oren, ο Electron Kebebew και ο John P.A. Ιωαννίδης. Αλλά, παραδέχονται, θα χρειαστούν πολλά για να απογαλακτιστούν οι ασθενείς από τον εθισμό τους στις ιατρικές απεικονίσεις.

Η απεικόνιση μπορεί να εκθέσει τους ασθενείς σε ακτινοβολία. Μερικοί ασθενείς μπορούν να υποστούν σοβαρές παρενέργειες από το σκιαγραφικό που εγχέεται στο σώμα τους πριν τις σαρώσεις.

Η περιττή απεικόνιση μπορεί επίσης να ανιχνεύσει ανωμαλίες που δεν σχετίζονται με τον λόγο που εκτελείται η εξέταση, γράφουν. Αυτά τα περιστασιακά ευρήματα μπορούν να προκαλέσουν διαγνώσεις που δεν είναι χρήσιμες, οδηγώντας σε φαρμακευτικές αγωγές που δεν λειτουργούν και που προκαλούν ψυχολογική κατάπτωση και άγχος στους ασθενείς.

Οι συγγραφείς παροτρύνουν την έρευνα με τρόπο εγκράτειας της απεικόνισης. Προτείνουν ορισμένες ιδέες, όπως τη χρήση ρυθμίσεων ευαισθησίας εικόνας που εστιάζουν μόνο στους τομείς που εξετάζονται ή απαγορεύουν την εξέταση για ορισμένα συμπτώματα που δεν απαιτούν αυτό το είδος απεικόνισης.

"Ενώ οι πληροφορίες μπορούν να είναι χρήσιμες, πάρα πολλές πληροφορίες μπορούν να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα", γράφουν οι γιατροί. Αλλά τώρα που η απεικόνιση είναι τόσο συνηθισμένη, πολλοί ασθενείς επιθυμούν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες - ακόμη και όταν δεν θα αποκαλύψουν απαραίτητα οτιδήποτε χρήσιμο για την ασθένειά τους. Η διάσπαση αυτής της συνήθειας μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά η εξοικονόμηση σε ιατρικό κόστος, περιττή θεραπεία και άγχος θα αξίζει τον κόπο, υποστηρίζουν.

http://www.startribune.com/it-s-time-to ... 504626881/