• Πνιγμός

  • Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #131719  από Kpoplistener
 Πέμ Ιούλ 25, 2019 3:54 am
Γεια και πάλι μετά από μήνες! Ήδη διαγνωσμένη με ΣΚΠ .

Τον τελευταίο καιρό..αυτό συνέβη και παλιότερα αλλά όχι σε τόσο έντονο βαθμό.. πνιγομαι πίνοντας νερό, τις προάλλες έπινα χυμό και στραβοκαταπια έτσι ώστε να το φτύσω ..μπροστά σε κόσμο. Σε καφετέρια.. ντράπηκα αλλά τι να κάνω?
Άλλες φορες αυτές της μέρες πάλι τρεις τέσσερις φορές τα ίδια αλλά με νερό. Και όταν πίνω νερό με λαχτάρα, απολαυστικά, ενώ διψάω πολύ, νιώθω σαν να στουμπονω τον εαυτό μου . Θα μου πείτε πίνεις γρήγορα νερό?

Χα! Και ποιος δεν το κάνει? Όλοι όταν διψάμε αρπάζουμε με λαχτάρα το γεμάτο ποτήρι μας νερό, και του δίνουμε και καταλαβαίνει.

Από πάντα έπινα έτσι , δεν υπήρχε θέμα! Τώρα πως και ξαφνικά?

Επίσης πλέον καμπουριαζω πολύ με αποτέλεσμα να αφήνω σιμαδι .. μια γραμμή οριζόντια εκεί που σταματάει το στήθος . Αναγκάζομαι να χρησιμοποιώ μαξιλάρια πλέον για να κάθομαι άνετα. Παλιά δεν το κάνα. Ούτε στην αρχή της νόσου.

Βέβαια δεν ξέρω γιατί τα λέω αυτά. Είναι απλά συνήθησμενα συμπτώματα..αλλά ήθελα να ξέρω αν είμαι η μόνη σε αυτά , με παρεξηγούν ακόμα και οι γιατροί μου κι ας ξέρουν ότι έχω την νοσο.

Και πιάνω τον εαυτό μου, να νομίζει ότι κάνει ψέματα. Ή ότι ζει στην υπερβολή. Αλλά καμία σχέση , ελπίζω, περνάω όσο μπορώ καλά, γελάω αλλά δεν είμαι και ρομπότ. Άνθρωπος είμαι.

Τέλος πάντων ένα σορό συμπτώματα που ο άλλος θα σε παρεξηγήσει. "Δεν έχεις κάτι τέτοιο" ή "δεν σου φαίνεται"

Η γνωστή παρεξήγηση.

Μόνο όσοι έχετε σκλήρυνση κατά πλάκας θα με καταλάβετε.
 #131793  από waterfall
 Τετ Αύγ 14, 2019 4:18 pm
Πάντως, η Σκλήρυνση δημιουργεί προβλήματα πνιγμού σε κάποιους ασθενείς. Εξαρτάται από το πού βρίσκονται οι εστίες. Πρόκειται περί δυσφαγίας και ο ειδικός για τέτοια περίπτωση είναι ο λογοθεραπευτής.