Σελίδα 1 από 1

Copaxone και υποτροπή

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Τρί Φεβ 19, 2013 7:53 pm
από Zumba
Καλησπέρα απο μένα!!! Είμαι νέα στην παρέα καθώς τον Απρίλιο μου διαγνωστηκε επίσημα η νόσος με μούδιασμα σε όλο μου το σώμα το οποίο υποχώρησε σχετικά γρήγορα με 2 εγχυσεις κορτιζονης. βεβαια αναπολωντας στο παρελθόν είχα άλλες δυο υποτροπες πριν 12 περίπου χρόνια πάλι με μούδιασμα μόνο των ποδιών,οι οποίες δεν αξιολογήθηκαν σωστά απο την τότε νευρολογο. Απο το Μάιο λάμβανω copaxone και πριν απο 4ημερες έκανα νέα ωση με μείωση της όρασης 4/10 στο αριστερό μάτι.αυριο θα κάνω μαγνητική κ ο Γιατρος μου είπε πως ανάλογα με την απεικόνιση μπορεί να αλλάξουμε το φάρμακο κ να πάμε χάπι η ιντερφερονη. Το θέμα είναι ότι δεν θέλω να αφήσω το copaxone!!! Θα ήθελα πολύ να άκουσω τη γνώμη για ιντερφερονη κ copaxone!!! Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!!!

Re: Copaxone και υποτροπή

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Τρί Φεβ 19, 2013 9:56 pm
από κατερινα 55
Καλησπέρα Zumba!!! :greetings-waveyellow:
Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η απάντησή μου θα είναι ανάλογα με την εμπειρία μου από την λήψη των συγκεκριμένων φαρμάκων και όχι σαν γιατρός.Και θα πρέπει να λάβεις υπ'όψιν σου ότι το κάθε φάρμακο επιδρά στον κάθε οργανισμό διαφορετικά.
Εγώ έχω περάσει και από το στάδιο των ιντερφερονών και από το copaxone.Οι ιντερφερόνες
έχουν υπέρ ότι λαμβάνονται,ή μία φορά την εβδομάδα(Avonex) ή τρείς φορές την εβδομάδα (Betaferon,Rebif).Στα κατά...γριπώδη συμπτώματα και αύξηση των ηπατικών ενζύμων.
Το copaxone δεν έχει συμπτώματα,όμως στα κατά είναι το καθημερινό τρύπημα και η λιποατροφία..
Αυτό που γνωρίζω είναι ότι φάρμακο δεν αλλάζεις με 1 ώση.Συνήθως μετά την 3η (κατά την διάρκεια της θεραπείας ).
Εύχομαι τα καλύτερα...... :)

Re: Copaxone και υποτροπή

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Τρί Φεβ 19, 2013 11:11 pm
από Zumba
Σε ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου για την άμεση απάντηση! Η αλήθεια είναι το copaxone είναι αρκετά καλά ανεκτό απο τον οργανισμό μου, δεν δημιουργεί λιποατροφιες κ όλα καλά! Απλά την ιντερφερονη, δεν ξέρω αλλά την έχω πάρει πολύ στραβά κ τη φοβάμαι! :text-thankyouyellow:

Re: Copaxone και υποτροπή

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Παρ Μαρ 01, 2013 10:00 pm
από Μαρία
εγω δεν μπορεσα να συνηθίσω ποτε την ιντερφερονη καθως επισης εκανα σχεδον καθε χρονο υποτροπή. Με το copaxone ήμουν 3 χρονια χωρις υποτροπη.
Αυτο βεβαια μπορει να ηταν τυχαιο απλά καταθετω την εμπειρία μου

Re: Copaxone και υποτροπή

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Σάβ Μαρ 02, 2013 7:12 pm
από Zumba
Τελικά η μαγνητική δεν έδειξε τίποτα καινούργιο, η εικόνα είναι η ίδια κ ελαφρώς βελτιωμένη καθώς η εστία στον αυχένα συρρικνώθηκε! Οπότε κ δεν άλλαξαν θεραπεία, συνεχίζω με copaxone!