Σελίδα 1 από 1

Βραβείο στο Paolo Zamboni για το CCSVI

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Τετ Απρ 01, 2015 12:31 pm
από Στάθης
Διεθνούς κύρους βραβείο για τον Paolo Zamboni

Πήρε το βραβείο Χρυσό Μετάλλιο 2015 για τις μελέτες σχετικά με Χρόνια Εγκεφαλονωτιαία Φλεβική Ανεπάρκεια (ΧΕΝΦΑ, CCSVI)

Εικόνα

Σημαντική διεθνής αναγνώριση για το έργο του ερευνητή Paolo Zamboni Φεράρα, διευθυντή του Κέντρου για Αγγειακά Νοσήματα του νοσοκομείου Sant'Anna στην Ιταλία. Η Διεθνής Εταιρεία για τη Μελέτη των Νευραγγειακών Παθήσεων (http://www.isnvd.org) του απένειμε το Μετάλλιο Χρυσό βραβείο το 2015 για την έρευνα σε αυτόν τον τομέα.

Αυτή είναι η σημαντικότερη διεθνή διάκριση στον τομέα των αγγειακών παθήσεων του εγκεφάλου. Ο Zamboni έχει ολοκληρώσει εδώ και τρεις μήνες την κλινική μελέτη μεταξύ της ΧΕΝΦΑ (CCSVI) και την σκλήρυνση κατά πλάκας.

Πηγή

Re: Βραβείο στο Paolo Zamboni για το CCSVI

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Τετ Απρ 22, 2015 9:59 am
από Teo
Συγχαρητηρια στον Δρ.

Γνωρίζεις μήπως φίλε Στάθη αν έχουν δημοσιευθεί κάποια πρώτα απότελέσματα της έρευνας του; Αν ναι ξέρεις μήπως που μπορεί κανείς να ενημερωθεί για αυτά;

Ευχαριστώ.

Re: Βραβείο στο Paolo Zamboni για το CCSVI

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Τετ Απρ 22, 2015 10:30 am
από Στάθης
Teo έγραψε:Συγχαρητηρια στον Δρ.

Γνωρίζεις μήπως φίλε Στάθη αν έχουν δημοσιευθεί κάποια πρώτα απότελέσματα της έρευνας του; Αν ναι ξέρεις μήπως που μπορεί κανείς να ενημερωθεί για αυτά;

Ευχαριστώ.
Πραγματικά, αξίζει πολλά συγχαρητήρια ο άνθρωπος αυτός, μας εκτίναξε 50χρόνια μπροστά στην θεραπεία μεγάλου μέρους της σκλήρυνσης.

Αυτό που γνωρίζω Teo, είναι πως σύντομα θα δοθούν πολλές απαντήσεις περί της μελέτης στην επιστημονική κοινότητα και στους ασθενείς. Για να πήρε το Χρυσό βραβείο, καταλαβαίνουμε περίπου πια είναι τα αποτελέσματα αυτής... χωρίς να έχει δοθεί τίποτα στην δημοσιότητα. Αναμένω και θα ενημερώσω αμέσως.

Επί του παρόντος, ο Ζαμπόνι δραστηριοποιείται σε μια απίστευτη μελέτη, σε συνεργασία της Ιατρικής Σχολής και του Τμήματος Φυσικής της Φεράρα, με πρωταγωνιστή έναν Ιταλό αστροναύτη "Samantha Cristoforetti", μέσα στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, μελετώντας τη φλεβική επιστροφή του αίματος προς την καρδιά.

Ο άνθρωπος είναι απίστευτος.