• Γιατι η ΣΚΠ ειναι παθηση τοτε των τελευταιων 130 ετων;

  • Η πάθηση της Χρόνιας Εγκεφαλονωτιαίας Φλεβικής Ανεπάρκειας, η θεωρία της και η θεραπεία της.
Η πάθηση της Χρόνιας Εγκεφαλονωτιαίας Φλεβικής Ανεπάρκειας, η θεωρία της και η θεραπεία της.
 #58642  από Στάθης
 Πέμ Αύγ 25, 2011 8:10 pm
Πιθανά δεν ειναι οι στενώσεις που δημιουργούν την ΣΚΠ, αλλά οι στενώσεις είναι το κύριο πρόβλημα, που με την πρόσθεση των παραμέτρων Iron + Hypoxia + Pathogenes φτάνουμε στην ρίζα του MS. :

Εικόνα

Παλιότερα, η τροφική αλυσίδα δεν ήταν τόσο μολυσμένη, οπότε η απορρόφηση βλαβερών μετάλλων (iron deposition) από τον οργανισμό ήταν μηδαμινή.

Επίσης η ατμόσφαιρα ήταν σαφώς πιο οξυγονομένη, οπότε η Υποταξία (Hypoxia) δεν αποτελούσε πρόβλημα γιατί μπορούσε ο εγκέφαλος να αναπνεύσει.

Τέλος τα ανθεκτικά μικρόβια, βακτήρια και ιόσεις (pathogenes) που υπάρχουν σήμερα είναι 100πλάσια..... από το παρελθόν.

Νομίζω ..... η σκλήρυνση δείχνει πόσο έχουμε μολύνει το περιβάλλον μας...... και που σε ακόμα !!!
 #58647  από βάλια
 Πέμ Αύγ 25, 2011 8:58 pm
Νομίζω ότι οι πρώτες αναφορές που έχουν γίνει είναι το 1800 κάτι.Δεν σημαίνει όμως ότι η νόσος δεν υπήρχε πιο πριν.
Όπως κ να χει το πρόβλημα είναι το παρόν.Έχουμε κάποια δεδομένα:όποιος έχει ΣΚΠ, με σωστή διάγνωση έχει και ΧΕΝΦΑ.Όποιος διορθώνει τη ΧΕΝΦΑ σταματάει την εξέλιξη της νόσου και κάποια συμπτώματα μπορεί να αντιστραφούν.Αυτά δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ στην ιστορία της ΣΚΠ.Αυτό που θα πρέπει να μας προβληματίζει είναι πώς και πότε θα γίνονται ολοκληρωμένα οι επεμβάσεις με μόνιμα αποτελέσματα χωρίς να χρειάζεται να ξοδεύουμε τα μαλλιοκέφαλά μας.Ζητάω πολλά;Ίσως,αλλά ζητάω τα αυτονόητα.
 #58649  από Νικος
 Πέμ Αύγ 25, 2011 10:17 pm
Η πολλαπλή σκλήρυνση δεν είναι νέα ασθένεια περιγράφτηκε απλά και καθορίστηκε στα μέσα του 1800
Η πρώτη καταγεγραμμένη αναφορά που πιθανότατα ήταν MS έρχεται από τον 14 αιώνα στην Ολλανδία η Αγιά St. Lidwina of Schiedam (1380-1433) κατά πάσα πιθανότητα έπασχε από την ασθένεια και φυσικά οι γιατροί σήκωσαν τα χέρια ψηλά αποδίδοντας τα βάσανα της σε θεϊκές δυνάμεις.
Απο τότε μέσα στους αιώνες 15ς-16ς-17ς- 1800 που επιτέλους περιγράφτηκε υπήρχαν καταγραφές σε ημερολόγια από βασιλείς μέχρι και ένας συγγραφέας νομίζω που ήταν κατά πάσα πιθανότητα εκδηλώσεις της νόσου.
 #58658  από ΑΝΝΑ59
 Παρ Αύγ 26, 2011 12:31 am
podiki έγραψε:
Neuromancer έγραψε:Παλαιοτερα δεν υπηρχαν ανθρωποι με στενωσεις φλεβων;
Γιατί και τώρα που υπάρχουν οι στενώσεις μήπως οι περισσότεροι ξέρουν από τι πάσχουν ?
Η ΣΚΠ υπήρχε από πολύ παλιά, απλά στο παρελθόν δεν υπήρχαν ούτε μαγνητικοί τομογράφοι ούτε σκιαγραφικά , τώρα με το πρώτο επεισόδιο σε στέλνουν για εξετάσεις και όλα διαγιγνώσκονται αμέσως .
Στο παρελθόν για να πάρουν χαμπάρι οτι έπασχες από αυτό είχες φτάσει σε άθλια κατάσταση .
η ερώτηση είναι πιο απλή , γιατί μετά από τόσα χρόνια έρευνας δεν κατάφεραν να μας πουν τι είναι τελικά αυτή η αρρώστια και να μας δώσουν πραγματικές λύσεις .
Αλλά ακόμη και τώρα που φτάνουμε στο τέλος κάποιοι προσπαθούν να μειώσουν τις έρευνες που γίνονται ώστε να δοθεί μια ουσιαστική απάντηση , να βρεθεί η άκρη του νήματος επιτέλους ..
:bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow:
 #58705  από billios
 Σάβ Αύγ 27, 2011 1:43 pm
Νομιζω οτι μιλαμε για κατι 'παρελθοντικα αγνωστο' με απλες ικασιες.Για καποιο λογο καποιες ασθενειες και λοιμωξεις απλα ΔΕΝ υπηρχαν στο παρελθον και ΑΝ υπηρξαν θα ηταν καποια μεμωνομενη περιπτωση,οσο για την Σ.Κ.Π ξερουμε ολοι οτι ειναι μια ασθενεια η οποια μεχρι και σημερα μπερδευει ως προς την διαγνωση γιατι εχει ομοιοτητες με αλλες ασθενειες αρα η Σ.Κ.Π του παρελθοντος εμενα δεν με πειθει....με πειθει ομως οτι πραγματι η βιομηχανοπιοιση η φαρμακοτριφτικη και η οπλοπιοια [χρησιμοπιοω δικες μου λεξεις ελπιζω να καταλαβενεται] εχουν κανει την βιωσημωτητα μας τελικα ποιο δυσκολη [πραγματι δυσκολευομαι να βρω σπιτι χωρις προβλημα] και βλεπω πως ξεφυτρωνουν ασθενειες απο το πουθενα και μαλιστα με οριζοντα εξαρσης και υφεσης,διακρινω οτι στην εποχη μας η ασθενεια μας ειναι σε εξαρση και πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω το γιατι! δεχομαι τις στενωσεις αλλα φοβαμαι οτι δεν ειναι η μονη ναρκη στο παιχνιδι.Κατι...κατι αλλο γινεται...δεν ξερω τι μας ποτιζουν και τι μας τα'ι'ζουν στη τελικη.. κατι βοηθαει παραλληλα και μας κανει τη ζημια..

υ.γ. ..αυτη ειναι η καθαρα αποψη μου απο την αρχη της ιστοριας μου με την ΣΚΠ,απλα δεν πιστευω οτι γεννηθηκα αναπηρος..
 #58710  από ΧΡΗΣΤΟΣ 76
 Σάβ Αύγ 27, 2011 3:51 pm
ΡΙΞΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΕΔΩ.
[PDF]
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΜΕΑΣ ΝΕΥΡ
http://invenio.lib.auth.gr/record/11349 ... ?version=1
 #58711  από FANTOMAS
 Σάβ Αύγ 27, 2011 4:03 pm
ΧΡΗΣΤΟΣ 76 έγραψε:ΡΙΞΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΕΔΩ.
[PDF]
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΜΕΑΣ ΝΕΥΡ
http://invenio.lib.auth.gr/record/11349 ... ?version=1
Χρήστο ,

αν πηγαίνεις σε διάφορα συνέδρια που γίνονται κατά καιρούς για την Π.Σ. θα διαπιστώσεις ότι ανακυκλώνονται όλο τα ίδια και τα ίδια, όπως αυτά που γράφει η κατά τα άλλα ενδιαφέρουσα διατριβή/εργασία που παραθέτεις.


Ωραίες οι διατριβές , οι εργασίες κλπ, να καλυτερεύει η ζωή των πασχόντων δεν βλέπω και για θεραπεία ούτε κουβέντα, μόνο φάρμακα που :'' εκτιμάται ότι μειώνουν την πιθανότητα νέας ώσης '' συγνώμη αλλά αυτό δεν είναι Ιατρική.
 #58712  από pelopidas
 Σάβ Αύγ 27, 2011 4:14 pm
οι εστιες απομυελινωσης ειναι ορατες μονο στη μαγνητικη τομογραφια
ο μαγνητικος τομογραφος υπαρχει εδω και 12-20 χρονια
σε μερικες χωρες δεν υπαρχει ακομα
εκει λοιπον υπαρχει μηδενικη επιπτωση σε σκπ

ειναι απλο!
 #58714  από ΡΙΤΣΑ
 Σάβ Αύγ 27, 2011 6:35 pm
Φάρμακα για ριζική θεραπεία χρόνιων παθήσεων που δεν αντιμετωπίζονται χειρουργικά, ακόμα δεν υφίστανται..Μόνο τα αντιβιοτικά για διάφορες λοιμώξεις..Καθώς η έρευνα ανακαλύπτει παράγοντες/μηχανισμούς που εμπλέκονται σε διάφορες νόσους..προσπαθεί να βρίσκει και φάρμακα που να παρεμβαίνουν σε αυτούς τους μηχανισμούς και να βοηθούν..να αποτρέπουν κατά το δυνατόν / επιβραδύνουν την εξέλιξη των παθήσεων..Και αυτό δεν αφορά μόνο τη νευρολογία, ούτε φυσικά μόνο τη ΣΚΠ..ΑΥΤΗ είναι η ιατρική για την ώρα τουλάχιστον. Σε αυτές τις έρευνες δε συμμετέχουν μόνο γιατροί..αλλά κυρίως χημικοί, βιολόγοι, φαρμακολόγοι..Οι γιατροί εμπλέκονται κυρίως στα στάδια των κλινικών δοκιμών..
Αφού τα κατάλαβα όλα αυτά, συνειδητοποιώντας την πολυπλοκότητα του ανεξερεύνητου οργανισμού μας.., κάθε τι καινούριο που μπορεί να μας βοηθήσει το θεωρώ καλοδεχούμενο..αρκεί τα οφέλη από μια αγωγή να υπερτερούν των κινδύνων/παρενεργειών ώστε να εγκριθεί και να κυκλοφορήσει..