Ιστοσελίδα Κοινωνικής Δικτύωσης και Ενημέρωσης

για την Σκλήρυνση κατά πλάκας (Πολλαπλή Σκλήρυνση)


Information ImageΤο Mssociety.gr είναι ένα ενημερωτικό-κοινωνικό site το οποίο δημιουργήθηκε στις αρχές του 2008 από έναν ασθενή με πολλαπλή σκλήρυνση. Στόχος του ιδρυτή ήταν να καλυφτεί η ανάγκη του για επικοινωνία με άλλους ασθενείς με την ίδια πάθηση.

Η έλλειψη ενημέρωσης και η ανεπάρκεια κοινωνικής δικτύωσης των ασθενών στην Ελλάδα ήταν εμφανής με αποτέλεσμα το Mssociety.gr να γίνει γρήγορα ένα ζωντανό δίκτυο επικοινωνίας και πληροφόρησης για άτομα με πολλαπλή σκλήρυνση και τις οικογένειές τους.

Το Mssociety.gr αποτελείται από το Φόρουμ και μια σελίδα ειδήσεων με πολλά επίκαιρα και ενδιαφέροντα άρθρα. Το Φόρουμ είναι χώρος με έμφαση στις συζητήσεις και τους προβληματισμούς μεταξύ των ασθενών.

Δίνει την δυνατότητα με απλό, ασφαλή και χρηστικό τρόπο σε κάθε επισκέπτη να αναρτήσει οποιοδήποτε θέμα γύρω από την πολλαπλή σκλήρυνση που τον απασχολεί.
Σήμερα, το Mssociety.gr λειτουργείται από μια ομάδα φίλων αφιλοκερδώς, οι οποίοι έχουν επηρεαστεί από την πάθηση είτε προσωπικά, είτε μέσω κάποιου οικείου προσώπου.

Αυτά που προσδιορίζουν το σκεπτικό της ομάδας συνοψίζεται στα εξής: Αγανάκτηση και αποστροφή για την προσκόλληση στις σκληρές και αναποτελεσματικές θεραπείες του παρελθόντος. Ενθουσιασμός για τις καινούργιες έρευνες, θεραπείες και καινοτόμους μεθόδους αντιμετώπισης του αύριο.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του διαδικτυακού τόπου Mssociety.gr είναι η ανωνυμία των μελών. Αυτό συμβαίνει για έναν πολύ καλό λόγο. Ο συγκεκριμένος διαδικτυακός τόπος οφείλει να είναι αμερόληπτος και προσηλωμένος στην σκλήρυνση κατά πλάκας και όχι στα μέλη του.

Ο στόχος του Mssociety.gr είναι απλός: Να είναι αγωγός στο διαμοιρασμό σκέψεων, εμπειριών και γνώσεων ανθρώπων με πολλαπλή σκλήρυνση, δημιουργώντας μια κοινότητα χρήσιμου περιεχόμενου για την καλύτερη κατανόηση και αντιμετώπιση της νόσου.

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας Mssociety.gr παρέχεται ως πηγή πληροφοριών και μόνο, και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ή να επικαλείται για τυχόν διαγνωστικούς, ιατρικούς ή θεραπευτικούς λόγους. Το περιεχόμενό αυτό δεν προορίζεται για την εκπαίδευση των ασθενών πολλαπλής σκλήρυνσης, δεν δημιουργεί καμία σχέση ασθενούς-ιατρού, και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της επαγγελματικής διάγνωσης και θεραπείας.