• Κι άλλος θάνατος από το Tysabri..

  • Συζητήσεις για το φάρμακο Tysabri, (γνωστό και ως Natalizumab) για θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Συζητήσεις για το φάρμακο Tysabri, (γνωστό και ως Natalizumab) για θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
 #85695  από Φαίδρα
 Τετ Φεβ 13, 2013 2:34 pm
Μια γυναίκα από τη Σουηδία, όπου έπασχε από Πολλαπλή Σκλήρυνση, έλαβε για 7 μήνες το Tysabri όπου της προκάλεσε το θάνατό της. Οι γιατροί της απέκλεισαν το ενδεχόμενο να πάσχει από PML.

Τον τέταρτο μήνα χορήγησης του φαρμάκου, η γυναίκα άρχισε να υποφέρει από διάφορα συμπτώματα, όμως η θεραπεία συνεχίστηκε με την κανονική δοσολογία των 300mg κάθε 4 εβδομάδες.
Μετά τον 6ο μήνα, τα συμπτώματα από τα οποία υπέφερε δεν ήταν απλώς "γριπώδη", αλλά πρόβλημα στη βάδιση, αταξία αλλά και ψυχικά προβλήματα.
Όταν ξεκίνησε τη θεραπεία του εν λόγω φαρμάκου στη κλίμακα EDSS ήταν στο επίπεδο 3, ενώ σε 6 μόλις μήνες, έφτασε στο επίπεδο 9. Ήταν ανικανη να σηκωθεί από το κρεβάτι και να επικοινωνήσει.

Μετά το θάνατό της, έγιναν εξετάσεις και δεν βρέθηκε κάτι μολυσμένο στο κεντρικό νευρικό της σύστημα. Το συμπέρασμα ήταν πως η γυναίκα εμφάνισε μια οξεία φλεγμονή, η οποία ήταν η αιτία των συμπτωμάτων της αλλά και του θανάτου της.
Οι επιστήμονες εξετάζουν το ενδεχόμενο, να προκάλεσε το ίδιο το φαρμακο αυτή τη φλεγμονή, αν και δεν βρίσκουν στοιχεία να το υποστηρίξουν. :confusion-seeingstars:



Ελεύθερη περίληψη και μετάφραση δική μου. Αν θέλει κάποιος να διαβάσει ή να μεταφράσει ολόκληρο το κείμενο μπορεί να το βρεί από τις ειδήσεις του mssociety εδώ: http://www.mssociety.gr/news/?p=2469 καθώς κι εδώ http://www.medpagetoday.com/Neurology/M ... osis/37290
 #85714  από billios
 Τετ Φεβ 13, 2013 8:59 pm
Αρα δεν ειναι ενας ακομη θανατος απο το τυσαμπρι.
Οταν θα στοιχειωθετηθει τοτε να τον χρεωσουμε στο τυσαμπρι
 #85734  από Φαίδρα
 Πέμ Φεβ 14, 2013 12:56 am
Επειδή εγώ μάλλον δεν το έγραψα καλά, να συμπληρώσω 1-2 πράγματα.
Πρώτον στη μαγνητική της οταν ξεκίνησε η επιδείνωση εμφανίστηκαν αρκετές νέες ενεργές εστίες.
Επίσης, αν και δεν εμφάνισε ποτέ PML, ο οργανισμός της δημιούργησε πάρα πολλά αντισώματα ενάντια στο tysabri και αυτό στη νεκροψία φάνηκε να είναι η αιτία της φλεγμονής.


Ουσιαστικά δεν αντέδρασε καλά στο "ακίνδυνο" φάρμακο ο οργανισμός της και... μέσα σε 7 μήνες.. απεβίωσε. Αυτό που παρατήρησα εκ των υστέρων, όταν ξαναδιάβαζα το άρθρο, είναι πως αυτό έγινε το 2008 :scared-eek:
Κι όμως το άρθρο δημοσιεύτηκε 10/02/13. Δηλαδή μέχρι τώρα, δεν είχε καταγραφεί η περίπτωσή της. Μάλλον δεν θεώρησε κανείς σκόπιμο να το αναφέρει ή να το μελετήσει..
 #85773  από Κώστας
 Παρ Φεβ 15, 2013 2:01 am
brazil έγραψε: Μάλλον δεν θεώρησε κανείς σκόπιμο να το αναφέρει ή να το μελετήσει..
Όχι brazil, απλά το φάρμακο έπρεπε να πουλήσει και ένας θάνατος στις αρχές δεν ήταν και ότι καλύτερο για την εμπορική του πορεία.
 #85783  από billios
 Παρ Φεβ 15, 2013 2:06 pm
Επιμενω πως δεν πρεπει να σταθουμε σε κατι που δεν εχει αποδηχτει.
Μπορει το τυσαμπρι να εχει χιλιες παρενεργειες,εχει σιγουρα καταγεγραμενους θανατους εξαιτιας της χορηγησεις του,μην χρεωσουμε ακομα εναν χωρις να εχει ακομα αποδηχτει.
Να σημειωσω οτι δεν περνω τυσαμπρι και επισης δεν τα περνω απο κανεναν ,απλα νομιζω οτι πρεπει να λεμε οτι υπαρχει και οχι οτι θα θελαμε η' νομιζουμε οτι υπαρχει.

Τι εγινε ρε π@@στη μου,μονο εμενα μου φενεται περιεργο
 #85784  από Στάθης
 Παρ Φεβ 15, 2013 2:22 pm
billios έγραψε:Επιμενω πως δεν πρεπει να σταθουμε σε κατι που δεν εχει αποδηχτει.
Μπορει το τυσαμπρι να εχει χιλιες παρενεργειες,εχει σιγουρα καταγεγραμενους θανατους εξαιτιας της χορηγησεις του,μην χρεωσουμε ακομα εναν χωρις να εχει ακομα αποδηχτει.
Να σημειωσω οτι δεν περνω τυσαμπρι και επισης δεν τα περνω απο κανεναν ,απλα νομιζω οτι πρεπει να λεμε οτι υπαρχει και οχι οτι θα θελαμε η' νομιζουμε οτι υπαρχει.

Τι εγινε ρε π@@στη μου,μονο εμενα μου φενεται περιεργο
Billios... μόνο και μόνο από τον τίτλο "MS Patient Dies from Anti-Drug Antibodies" καταλαβαίνει κανείς τι ήταν αυτό που έστειλε άλλον έναν ασθενή με σκλήρυνση στα θυμαράκια... :obscene-drinkingchug:

Να ζούμε να την θυμόμαστε.... :violin:
 #85787  από billios
 Παρ Φεβ 15, 2013 3:07 pm
Αρα ο τιτλος απο μονος του προσδιοριζει το αποτελεσμα,υπερβολικους σας βρισκω νομιζω..



- Οι γιατροί της απέκλεισαν το ενδεχόμενο να πάσχει από PML.-


-Μετά το θάνατό της, έγιναν εξετάσεις και δεν βρέθηκε κάτι μολυσμένο στο κεντρικό νευρικό της σύστημα. Το συμπέρασμα ήταν πως η γυναίκα εμφάνισε μια οξεία φλεγμονή, η οποία ήταν η αιτία των συμπτωμάτων της αλλά και του θανάτου της.
Οι επιστήμονες εξετάζουν το ενδεχόμενο, να προκάλεσε το ίδιο το φαρμακο αυτή τη φλεγμονή, αν και δεν βρίσκουν στοιχεία να το υποστηρίξουν. -


Εγω αυτα συγκρατησα και οχι την ετικετα,η ετικετες ειναι παντα για εντυπωσιασμο,το περιεχομενο ειναι αυτο που μετραει.

ΥΓ
Τι να κανω ρε παιδια,ειμαι φυση αντιδρασιας! :-D
 #85791  από Π.Μ79
 Παρ Φεβ 15, 2013 4:42 pm
billios έγραψε:Επιμενω πως δεν πρεπει να σταθουμε σε κατι που δεν εχει αποδηχτει.
Θες να ανοίξουμε αέναη συζήτηση? :D
 #85803  από billios
 Παρ Φεβ 15, 2013 10:31 pm
Στη συγκεκριμενη αναρτηση δε νομιζω πως χωραει κατι παραπανο φιλε μου καλε,καλε μου φιλε.
Εδω νομιζω πως ταιριαζει το βρηκαμε παππα να θαψουμε 5-6 :-D