• μελι και κορτιζονη

  • Η κορτιζόνη είναι ένα φάρμακο το οποίο βοηθάει σημαντικά στην καταστολή των ώσεων της ΣΚΠ. Ερωτήματα και συζητήσεις για "Corticosteroids" εδώ.
Η κορτιζόνη είναι ένα φάρμακο το οποίο βοηθάει σημαντικά στην καταστολή των ώσεων της ΣΚΠ. Ερωτήματα και συζητήσεις για "Corticosteroids" εδώ.
 #67017  από EFFIE
 Σάβ Ιαν 28, 2012 8:37 pm
φιλοι καλησπερα!!
ελπιζω ολα καλα!! εχω μια απορια εδω και καιρο ευκολη μεν αναπαντητη δε!
Ξερεις κανεις αν κατα την διαρκεια χρηση κορτιζονης επιτρεπεται μονο το μελι σε φυσικα μικρη ποσοτητα οπως κουταλακι του γλυκου??? γιατι δε παει το γιαουρτι σκετο κατω μονο του :snooty: :snooty: !!
 #67018  από κωστας
 Σάβ Ιαν 28, 2012 9:03 pm
ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ'ΓΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΦΥΣΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ...ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΧΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΣΧΕΔΟΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΕΧΕΙ!!!
 #67019  από EFFIE
 Σάβ Ιαν 28, 2012 9:16 pm
κωστας έγραψε:ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ'ΓΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΦΥΣΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ...ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΧΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΣΧΕΔΟΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΕΧΕΙ!!!
ωχ!!!!
ωραια, μολις παρω τις γενικες αιματος τη δευτερα θα εξακριβωσω αν εχει γινει τουμπανο το ζαχαρο!!
:text-thankyouyellow: :text-thankyouyellow: :text-thankyouyellow:
 #67020  από arianne
 Σάβ Ιαν 28, 2012 9:20 pm
ΕΓΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΜΟΥ ΕΒΑΖΑ ΜΙΣΗ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΜΕΛΙ Κ ΤΟ ΑΝΑΚΑΤΕΥΑ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΚΕΤΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ....Κ ΣΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑ ΚΟΨΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ...ΝΑ ΜΗΝ ΓΛΙΚΑΘΟΥΜΕ ΕΣΤΩ Κ ΛΙΓΟ????ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!Κ ΔΕΝ ΠΡΗΣΤΗΚΑ ΚΑΘΟΛΟΥ Κ ΑΣ ΕΤΡΩΓΑ ΜΕΛΙ...
 #67021  από EFFIE
 Σάβ Ιαν 28, 2012 9:25 pm
arianne έγραψε:ΕΓΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΜΟΥ ΕΒΑΖΑ ΜΙΣΗ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΜΕΛΙ Κ ΤΟ ΑΝΑΚΑΤΕΥΑ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΚΕΤΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ....Κ ΣΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑ ΚΟΨΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ...ΝΑ ΜΗΝ ΓΛΙΚΑΘΟΥΜΕ ΕΣΤΩ Κ ΛΙΓΟ????ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!Κ ΔΕΝ ΠΡΗΣΤΗΚΑ ΚΑΘΟΛΟΥ Κ ΑΣ ΕΤΡΩΓΑ ΜΕΛΙ...
απ΄οτι εχω καταλαβει δε πρεπει να τρωμε ζαχαρη διοτι απο μονη της η κορτιζονη ανεβαζει το ζαχαρο οχι οτι κανει την κατακρατηση οπως το αλατι,απ οτι νομιζω κ εγω ξερω γω τι να πω πια......κ εγω το τρωω παντως!!
 #67023  από tom80
 Κυρ Ιαν 29, 2012 12:56 am
Εγώ τρώω πολύ μέλι με την κορτιζόνη. Τρώω περίπου 1 βαζάκι των 750 γρ μέλι στις 23 μέρες που παίρνω τα medrol. Δεν έπαθα τίποτα αδυνάτησα κιόλας. Γιαούρτι με μέλι, κανέλλα και καρύδια σίγουρα 2-3 φορές τη μέρα.
Το μέλι έχει μέτριο γλυκαιμικό δείκτη. Το τι διατροφή ακολουθώ με την κορτιζόνη τα εγραψα και εδώ viewtopic.php?f=37&t=1920
 #67029  από EFFIE
 Κυρ Ιαν 29, 2012 10:20 am
tom80 έγραψε:Εγώ τρώω πολύ μέλι με την κορτιζόνη. Τρώω περίπου 1 βαζάκι των 750 γρ μέλι στις 23 μέρες που παίρνω τα medrol. Δεν έπαθα τίποτα αδυνάτησα κιόλας. Γιαούρτι με μέλι, κανέλλα και καρύδια σίγουρα 2-3 φορές τη μέρα.
Το μέλι έχει μέτριο γλυκαιμικό δείκτη. Το τι διατροφή ακολουθώ με την κορτιζόνη τα εγραψα και εδώ viewtopic.php?f=37&t=1920
:text-thankyouyellow: :text-thankyouyellow: :text-thankyouyellow: :text-thankyouyellow: :text-thankyouyellow: :text-thankyouyellow:
 #67034  από EFFIE
 Κυρ Ιαν 29, 2012 10:42 am
οσο για το αδυνατισμα κ εγω το παθαινω καθε φορα, αλλα το φουσκωμα ειδικα στο προσωπο οσο και να προσεχεις γιατι δεν το αποφευγουμε ποτε??? τουλαχιστον σ εμενα :obscene-hanged:
και θελω να ρωτησω και κατι αλλο , εγω γενικα κανω κολυμβηση κ οταν παιρνω κορτιζονη ναι απ την μια εμενα με λιωνει(ειδικα η ενδωφλεβεια) και απ την αλλη οι αντοχες ειναι φοβερες ειδικα μεσα στο νερο, δε μπορω να καταλαβω αν κουραζω υπερβολικα τον εαυτο μου στην κολυμβηση (κανω και aqoua aerobic) κατα τη διαρκεια της κορτιζονης (τωρα ειμαι με medrol) γιατι εννοειται κανω παραπανω με την ντοπα!! Δε ξερω που κ αν πρεπει να σταματησω (που και ψυχολογικα αν το κανω θα φρικαρω), μου κανει καλο , μου κανει κακο?? τι???νιωθω οτι κουραζομαι αλλα νιωθω και τις αντοχες μου να με σπρωχνουν να συνεχισω....
μηπως γι αυτο κ ολας ειχα παλι υποτροπη μεσα σ 6 μηνες??? απ τη πολυ γυμναστικη κ αυτο??? :banana-jumprope: :banana-jumprope: :banana-jumprope: :banana-jumprope:
 #67038  από ΑΝΝΑ59
 Κυρ Ιαν 29, 2012 11:07 am
:teasing-neener: Για το μελι, τον καιρο της κορτιζονης, εχω ξαναπει....λιγο, στη μυτη του κουταλιου, βαζω μεσα στο κουακερ , που τρωω για πρωινο !!!! Το ιδιο και στο γιαουρτι !!!! Οσο για την ασκηση !!!! Ειδικα, στον καιρο της κορτιζονης, επιβαλλεται !!!! Βοηθα...ΣΕ ΟΛΑ !!!! Αρκει να μη μας παρασυρει πολυ η....ντοπα...και εξαντληθουμε !!!!!!!! :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek:ΚΑΙ...δεν νομιζω οτι μια υποτροπη, μπορει να οφειλεται στην γυμναστικη !!!!!!!Οι υποτροπες, το ξερουμε καλα, ειναι απροβλεπτες !!!!!! Δυστυχως....!!!!!!!!!
 #67040  από passenger
 Κυρ Ιαν 29, 2012 12:18 pm
Εγώ όποτε παίρνω κορτιζόνη , δεν χρησιμοποιώ ούτε αλάτι ούτε ζάχαρη , και μόνο λίγο , αλλά πολύ λίγο μέλι συνήθως με το ψωμί που το ζυμώνει η γυναίκα μου εκείνες τις μέρες και είναι χωρίς αλάτι . Πάντα αδυνατίζω όποτε παίρνω κορτιζόνη , αλλά δυστυχώς αδυνατίζω και γενικώς πέφτω πολύ , και ειδικά αν την πάρω πάνω από 3 η 4 μέρες . Ευτυχώς ως τώρα έχω πάρει μόνο 2 φόρες ενδοφλέβια , και 2 φορές medrol . Tο μεδρολ φυσικά το παίρνω για περισσότερες μέρες .