• φουμαρικό οξύ

  • Θεματολογία για το φουμαρικό διμεθυλεστέρα (Tecfidera, dimethyl fumarate, BG-12), χάπι για την πολλαπλή σκλήρυνση.
Θεματολογία για το φουμαρικό διμεθυλεστέρα (Tecfidera, dimethyl fumarate, BG-12), χάπι για την πολλαπλή σκλήρυνση.
 #55712  από Κώστας
 Τετ Ιουν 29, 2011 6:07 pm
Βρε Πελοπίδα, είσαι μάγος!!!!!!!!!!!!!!!!!
Που το ήξερες βρε θηρίο πως ο επιστήμονας λεγόταν Βαρβάρης;!
Μάλλον κάνεις προχωρημένες αναζητήσεις και δεν τις ανακοινώνεις στο forum;
Θα σε μαλώσω!!!

Το γιλεκάκι είναι allweather.
 #55923  από Γιάννης
 Κυρ Ιούλ 03, 2011 12:10 pm
ANNA ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΥ έγραψε:Άκουσα, πως η έκθεση του ανθρωπίνου σώματος στο απόλυτο κενό του διαστήματος χωρίς διαστημική στολή, επιφέρει πλήρη ίαση στη ΣΚΠ. Δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν έχει επιζήσει κανένα από τα πειραματόζωα ποντίκια, αλλά οι επιστήμονες δεν απογοητεύονται. Συνεχίζουν ακάθεκτοι τα πειράματά τους.
Έχει ακούσει κανείς γι΄ αυτή τη μέθοδο να μας πει τη γνώμη του;!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Να κάνω μια σύνθεση των έως τώρα γραφομένων.
Τι θέλει να πει ο ποιητής;
Τα ταξίδια στο διάστημα είναι πανάκριβα και εκτός αυτού δε γουστάρω καθόλου να κάνω παρέα με τον Richard Branson γιατί είναι ξανθομπάμπουρας.
Τα μανιτάρια τα τρώω.
Άαααααρα;
Δηλητηριώδη μανιτάρια boys and girls.
Δωρεάν μετάβαση σε ανώτερα, κατώτερα, παράλληλα, υποχθόνια, καταχθόνια σύμπαντα.
 #56064  από ΑΝΝΑ59
 Δευ Ιούλ 04, 2011 10:29 pm
.....Ο Κώστας βρηκε αυτη τη συγκλονιστικη ειδηση !!!!!! Εγω ειπα να παμε οοοοοολοι στο διαστημα χωρις στολη....!!!! Ξαναρωταω !!!!!! Αλλα ρουχαλακια μπορουμε να φοραμε ???? Μη ρεζιλευτουμε και στα ουφο !!!! :laughing-rofl: :laughing-rollingred: :laughing-rollingyellow: ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ :romance-kisscheek: υγ.το μεσημερι εφαγα μανιταρια....
 #56300  από tom80
 Σάβ Ιούλ 09, 2011 12:50 pm
ANNA ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΥ έγραψε: υγ.το μεσημερι εφαγα μανιταρια....

Τρώγοντας μανιτάρια σίγουρα δεν βοηθάει την πάθηση μας διότι:

α) Η ερεύνα έγινε στο διμεθυλεστέρα του φουμαρικού οξέος και όχι στο φουμαρικό οξύ

β) Στην έρευνα δόθηκαν 240 mg διμεθυλεστέρα του φουμαρικού οξέος τρεις φορές την μέρα

γ) Ο διμεθυλεστέρας του φουμαρικού οξέος δύσκολα αφομοιώνεται

τα μανιτάρια είναι εδώδιμοι μύκητες διαφοροποιούνται έτσι στη σύσταση τους από άλλα τρόφιμα αλλά και από μανιτάρι σε μανιτάρι υπάρχουν μεγάλες διαφορές στη σύσταση τους.
 #56441  από homer
 Δευ Ιούλ 11, 2011 11:36 pm
Συνήθως το ενεργό συστατικό μιας τροφής που παίζει κάποιο ρόλο στον οργανισμό δε σημαίνει ότι πρέπει να ξεσκιζόμαστε και να καταναλώνουμε τόνους από αυτή την τροφή. Για παράδειγμα το πορτοκάλι και το ακτινίδιο που φημίζονται (ειδικά το 2ο) για την περιεκτικότητα σε Βιταμίνη C. Αν ήταν να επιχειρούσαμε να καταναλώσουμε 2 ή 3 γραμμάρια Βιταμίνης C τρώγοντας πορτοκάλια και ακτινίδια τότε εκτός από το ότι θα έπρεπε να καταναλώσουμε καφάσια ολόκληρα θα ήμασταν με διάρροιες διαρκώς. Για να μην αναφέρουμε για το πρόβλημα που θα δημιουργούνταν ούτως ή άλλως από τη διατροφική επανάληψη. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιούμε φυσικό συμπλήρωμα, που δεν είναι όξινο για το στομάχι ώστε να μπορεί να καταναλωθεί σε μεγαλύτερες ποσότητες.
Έτσι και με την ουσία του μανιταριού. Καταρχήν το μανιτάρι είναι μύκητας. Αντενδείνυται σε όσους έχουν πρόβλημα με το έντερό τους (δυσκοιλιότητα κλπ) δηλαδή για τους περισσότερους από μας. Αν κάποιος θέλει να κάνει μια δοκιμή ας βρει συμπλήρωμα και ας το πάρει με βάση τις οδηγίες.
 #56497  από tom80
 Τρί Ιούλ 12, 2011 5:05 pm
homer έγραψε:Αν κάποιος θέλει να κάνει μια δοκιμή ας βρει συμπλήρωμα και ας το πάρει με βάση τις οδηγίες.
Σωστά μιλας φίλε, μόνο που δεν υπάρχει τέτοιο συμπλήρωμα, αλλα και να υπήρχε σίγουρα δεν θα είχε οδηγίες μιας και κανενα συμπλήρωμα δεν έχει μέσα ένα χαρτακι με οδήγίες άσε που δεν θα αφομοιώνονταν οπότε μονο το φάρμακο όταν βγει....
 #56611  από homer
 Τετ Ιούλ 13, 2011 11:08 pm
Με ένα googlarisma (fumaric acid supplement) βρήκα αρκετά σκευάσματα.
Πχ http://www.super-smart.eu/article.pl?id ... 3wodaAdXxw
Βέβαια δεν έψαξα περαιτέρω να δω αν είναι ακριβώς το ενεργό συστατικό που ψάχνουμε. Η παρενέργεια που αναφέρεται όντως θυμίζει αγγειοδιαστολή και μάλλον θετική μου φαίνεται. Εγώ με τη Νιασίνη την επιδιώκω κιόλας προσπαθώντας με τον τρόπο λήψης να μη χάσω αυτό το φλασάρισμα.
Τώρα για τον κύκλο του Crebs που αναφέρεται πρόκειται για βασική μεταβολική λειτουργία κρίσιμη για την παραγωγή ενέργειας (συνήθως αναφέρεται ως ATP). Bέβαια, ως "ενδιάμεσο", το φουμαρικό οξύ δε μου λέει και πολλά ότι ως συμπλήρωμα το σώμα μας θα κάνει και αυτό που σκεφτόμαστε. Τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Μη ξεχνάμε ότι κάποια πράγματα αν τα πάρουμε σε συμπλήρωμα ή κάπως αλλιώς δεν δουλεύουν πάντα όπως φανταζόμαστε σύμφωνα με το τι υποτίθεται ότι κάνουν.
Πχ γνωρίζουμε ότι η φοσφατιδική χολίνη είναι ένα λιπίδιο κρίσιμο για τη δημιουργία μυελίνης. Αυτό δε σημαίνει πως αν καταναλώσουμε λεκιθίνη σε ποσότητες που αντιστοιχούν σε 3 γραμμάρια φωσφατιδικής χολίνης ότι θα επαναμυελυνώσουμε τις βλάβες μας...
Βέβαια υπάρχουν και παραδείγματα που ισχύει το αντίθετο. Όπως πχ το Daflon. Εκεί ξέρεις ότι η σχέση αίτιο-αποτέλεσμα είναι σταθερή ανεξάρτητα από την άμεση αίσθηση που έχει κανείς.
 #56614  από FANTOMAS
 Τετ Ιούλ 13, 2011 11:37 pm
homer έγραψε: Βέβαια υπάρχουν και παραδείγματα που ισχύει το αντίθετο. Όπως πχ το Daflon. Εκεί ξέρεις ότι η σχέση αίτιο-αποτέλεσμα είναι σταθερή ανεξάρτητα από την άμεση αίσθηση που έχει κανείς.
θα μπορούσες να το εξηγήσεις λίγο πιο απλά ?

thnks









(Υ.Γ η απουσία σου απο το forum ήταν αισθητή )
 #56618  από homer
 Πέμ Ιούλ 14, 2011 12:53 pm
Πολύ απλά αυτό που εννοώ είναι ότι αν πάρεις το Daflon το οποίο και συνιστώ, είσαι σίγουρος (λόγω και των κλινικών ερευνών) ότι άμεσα θα βελτιωθεί/ρυθμιστεί ο ρυθμός στη φλεβική σου λειτουργία (βλ. και το αντίστοιχο thread περί Daflon), ανεξάρτητα αν έχεις μια άμεση ένδειξη γι'αυτό (πχ αίσθημα χαλάρωσης ή νιώσεις κάποια ζέστη κλπ).
Το να πάρεις όμως κάποια άλλη ουσία περιμένοντας να παρέμβεις σε μια ασυγκρίτως πιο περίπλοκη διαδικασία στον οργανισμό δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι το σώμα σου θα ανταποκριθεί σε αυτό που σκέφτεσαι ότι θα γίνει, ακόμα κι αν αποδεδειγμένα η συγκεκριμένη ουσία παίζει τέτοιο ρόλο.
Να το πούμε με ένα παράδειγμα πάλι.
Τα πεπτικά ένζυμα που είναι γνωστά για το ρόλο τους στο στομάχι διασπούν τις τροφές μέχρι αυτές να φτάσουν στο έντερο. Αν εσύ δώσεις πεπτικά ένζυμα στον οργανισμό σου δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι ο οργανισμός θα τα χρησιμοποιήσει γι'αυτό το σκοπό επειδή εσύ ξέρεις οτι η λειτουργια τους είναι αυτή. Μπορεί και να δουλέψουν βέβαια.
Το ίδιο και με τα βλαστοκύτταρα. Ξέρεις γενικά τι ρόλο παίζουν. Όμως σε εγχύσεις βλαστοκυττάρων στη ΣΚΠ εξακολουθείς να έχεις ανθρώπους με ΣΚΠ! Εσύ υπέθετες ότι το σώμα μόλις αντιληφθεί την ύπαρξή τους ότι θα τα αξιοποιήσει όπως αν τα "γεννούσε" το ίδιο φυσιολογικά αλλά...
Βεβαίως οι έρευνες προχωρούν κλπ κλπ.
Συμπερασματικά, το αναμενόμενο δε σημαίνει ότι θα γίνει και πραγματικότητα, ιδιαίτερα σε σύνθετες και πολυπαραγοντικές βιολογικές διαδικασίες.
 #56619  από homer
 Πέμ Ιούλ 14, 2011 12:55 pm
Αααα...
Κι όσο για την απουσία μου, ευχαριστώ FANTOMAS αν και νομίζω ότι εδώ υπάρχουν άνθρωποι που και διαβάζουν και γνωρίζουν και παρακολουθούν πολύ περισσότερο απ'ότι εγώ... ;)