• Απηγανος

  • Βότανα, διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση, ευεργετική σωματική άσκηση, δραστηριότητες, κίνηση.
Βότανα, διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση, ευεργετική σωματική άσκηση, δραστηριότητες, κίνηση.
 #52890  από NikoleScully
 Πέμ Μάιος 19, 2011 12:18 pm
Καλημερα!!!
Ως γνωστον οι περισοτεροι θα εχετε ακουσει για το βοτανο απηγανος οτι ειναι καλος προς την κοπελια μας σκπ....αλλα εχω ενα ερωτημα που δεν το γωριζω και αν το γνωριζει καποιος με σιγουρια καλο θα ηταν να μας το ελεγε και εμας η αν καποιος το παιρνει αυτο το βοτανο να μας πει ....κανω την rebif22 και ο καθενας την καθε ενεση του....υπαρχει περιπτωση να μην κανει να πιουμε απηγανο?κανει καμια "παρεμβολη" :teasing-neener: ???
Η απλως δεν τρχει κανενα προβλημα???Εχω παρει απηγανο και μετα το θυμηθηκα να κανει να πιω η οχι.....δεν ξερω...αν ξερει καποιος pleease ας απαντησει ΤΩΡΑ!!!! :laughing-rolling: :teasing-tease: :techie-studyingbrown:
 #52914  από tom80
 Πέμ Μάιος 19, 2011 6:39 pm
Αγαπητή NikoleScully,

Κανένας ανθρωπος στον πλανήτη δεν μπορεί να απαντήσει στην ερωτήση σου διότι πολύ απλά δεν έχει μελετηθεί ποτέ κατί ανάλογο. Δεν έχουν δόσει ποτέ rebif22 σε ερευνητίκο επίπεδο ταυτόχρονα με το βότανο απήγανος, όποτε αγνοούνται οι αλληλεπιδράσεις τους.

Προσωπικά κάνω Copaxone και ο γιατρός μου είπε οτι μπορω να πάρω όποιο βοτανο θέλω και δεν θα έχω κανένα πρόβλημα.

Γενικά εκτός από το Γρέιπ-φρουτ που αλληειπιδρα με κάποια φάρμακα δεν έχω ακούσει κάτι για βότανα.

Το ξέρω δε βοήθησα....

Να είσαι καλά
 #53014  από NikoleScully
 Σάβ Μάιος 21, 2011 10:41 am
Καλημερα!!
Οσοι απαντανε βοηθανε!
Και εγω δεν πιστευω κανενα βοτανο να εχει καμια αρνητικη συγκρουση με φαρμακο αλλα οπως λενε "ο διαολος εχει πολλα ποδαρια"...και καλο ειναι να ψαχνομαι :techie-studyingbrown:
Παντως σε ευχαριστω!
 #53042  από tom80
 Σάβ Μάιος 21, 2011 11:30 pm
sou έγραψε: Αιωρείται η ιδέα πως ό,τι είναι "φυσικό" και "βότανο" είναι καλό και ακίνδυνο. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Η φύση έχει δημιουργήσει τα ισχυρότερα δηλητήρια, εκτός από φάρμακα.
πολύ σωστά αλλά ο απήγανος δεν ειναι δηλητήριο το Rebif ειναι
sou έγραψε: Πάρε π.χ. 2 gr ιχθυέλαιο, 250 mg ginkgo biloba, 1000 IU vit. E, 100 mg curcumin μαζί με 1 ένεση tinzaparin για 3-4 ημέρες και αν ανοίξει η μύτη, πες μου πώς θα τη σταματήσεις,

Οι συνδυασμοί που αναφέρεις δεν είναι φύση Vs φάρμακα αλλά τεχνικές συνθετικές ουσίες (Χημεία) Vs φάρμακα. Στη φύση υπάρχουν σε διαφορετικές μορφές με πλειάδα άλλων συστατικών που δρουν συνεργιστικά. Τα είπαμε και με τα συμπληρώματα, προφανώς διαφωνούμε.
sou έγραψε: ή φάε φύλλα κόκας ενώ παίρνεις φάρμακα για Parkinson να δούμε τι θα γίνει.

Έχω μεγάλη περιέργεια να μάθω τι γίνεται. Αν έχεις τη μελέτη στείλε την
sou έγραψε: Η δόση κάνει το δηλητήριο και καλό είναι να μην μπλέκουμε φάρμακα μεταξύ τους χωρίς να ξέρουμε τι κάνουμε.
Η δόση όντως κάνει το δηλητήριο. Για την ακρίβεια μπορεί να μετατρέψει ένα δηλητήριο (π.χ. το αρσενικό) σε θεραπευτική ουσία και μια ευεργετική ουσία (π.χ. ρεσβερατρόλη) σε δηλητήριο.

Γενικά το να φοβάσαι να δοκιμάσεις πράγματα (επειδή δεν ξέρεις τις συνέπειες) είναι ενάντια στις αρχές μου. Δοκιμάζεις και αν σε ενοχλεί το σταματάς άμεσα, αν όμως σε ευεργετεί…. Αν και το πιθανότερο στη σχεση Απήγανος - Rebif ειναι να μην έχεις ούτε θετική ούτε αρνητική επίδραση.

Άλλωστε και συνδυασμοί που γενικά είναι ακίνδυνοι, έχουν πάντα τις εξαιρέσεις τους, και αυτό συμβαίνει διότι ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστή βιοχημική οντότητα. Είπαμε φάρμακο για τον ασθενή και όχι για την ασθένεια…αλλά κάτι τέτοιο δεν συμφέρει τις φαρμακευτικές εταιρίες που ελέγχουν την έρευνα….