• Betaferon και παρενεργιες...

  • Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
 #37068  από ΑΛΕΞΙΑ
 Σάβ Αύγ 28, 2010 11:04 pm
:greetings-waveyellow: ΓΕΙΑ ΣΑΣ!!!! ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ CLUB ΜΑΣ....5 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΓΝΩΣΗ..ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΑΙΡΝΩ BETAFERON...ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΙΣ ΚΟΚΚΙΝΙΛΕΣ??? ΤΟ ΤΡΥΠΗΜΑ? Ή Η ΟΥΣΙΑ?? :text-thankyouyellow:
 #39416  από Νικολέττα
 Κυρ Σεπ 19, 2010 3:13 pm
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ... ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΑΣ ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΛΑ... ΕΓΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΠΑΙΔΕΥΟΜΑΙ ΛΙΓΑΚΙ... ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑ ΝΑ ΚΑΝΩ 5 ΕΝΕΣΕΙΣ BETAFERON ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ! ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΔΙΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ (ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΠΟΤΗΡΙ ΓΙΑ ΠΟΤΗΡΙ).... ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ?
 #39550  από Pantaxou
 Τρί Σεπ 21, 2010 1:36 am
Dhmhtrhs έγραψε:Καλησπερα ομοιοπαθεις μου. Χτες εκανα τη πρωτη δοση betaferon και πριν την ενεση πηρα ενα μεσουλιντ.Εκανα την ενεση στις 8 το βραδυ και στις 6 το πρωι ξυπνησα με ριγη προφανως πυρετο και κομαρες δε μπορουσα ουτε να περπατησω να παω τουαλετα.Τα ντεπον (απλα) δε μου καναν τιποτα.Να ελπιζω οτι θα παω καλυτερα; γιατι απογοητευθηκα λιγο σημερα ειχα γενικα κομαρες και με το ζορι περπατουσα χειροτερα δηλ απο χτες που δεν το ειχα παρει. Ειναι η πρωτη φορα που παιρνω ιντερφερονη μεχρι τωρα ειχα παρει μονο tysabri.να ελπιζω οτι θα παω καλυτερα;


καλησπέρα φίλε Δημήτρη, Κάνω Betaferon σχεδόν 5 χρόνια και δεν έχω χάση ούτε μια δόση, τα συμπτώματα που αναφέρεις ήταν πολύ συχνά και σχεδόν χωρίς αντιμετώπιση τούς πρώτους 2-3 μήνες της αγωγής, το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι σταδιακά εξανεμίζονται αν και δυστυχώς δεν εξαφανίζονται εντελώς ποτέ ( τουλάχιστον όχι στα 5 χρόνια μου ) ακόμα και σήμερα 1 με 2 φόρες τον μήνα βιώνω αυτές τις παρενέργειες και έχω διαπιστώση ότι δεν υπάρχει κάποιο μοτίβο η ακολουθία που άμα τηρήσεις η όχι θα κάνει τις παρενέργειες να εξαφανιστούν, δυστυχώς είναι λαχείο όπως και η ΣΚΠ.
 #39597  από giannis
 Τρί Σεπ 21, 2010 11:05 am
Όπως η ΣΚΠ είναι διαφορετική στον καθένα, έτσι και οι αντιδράσεις στην ιντερφερόνη είναι διαφορετικές. Μου το έλεγαν οι γιατροί (θα με πλακώσει πάλι ο sou με τους δόκτορες... - αστειεύομαι :greetings-waveyellow:) το διαπίστωσα κι εγώ και το βλέπω και εδώ. Οι αντιδράσεις κάθε οργανισμού είναι διαφορετικές. Δεν υπάρχει "θα γίνει αυτό κι αυτό". Υπάρχει ένας... μπουφές αντιδράσεων και ο καθένας διαλέγει τις δικές του και το βάθος χρόνου.
 #42910  από asana
 Τρί Νοέμ 09, 2010 2:37 am
Γεια σας!
Παίρνω εδώ και 5 χρόνια avonex αλλά τελευταία εξετάζω το ενδεχόμενο αλλαγής θεραπείας.
Ήθελα να ρωτήσω αν το betaferon έρχεται έτοιμο σε μορφή προγεμισμένης σύριγγας ή αν πρέπει ο χρήστης να αναμίξει την σκόνη και τον διαλύτη και να φτιάξει έτσι την ένεση?
Και αν ισχύει το δεύτερο, είναι δύσκολο να γίνει σωστά η ανάμειξη (χωρίς να μείνει ίζημα,φυσαλίδες κλπ)?Και κάτι τελευταίο: χρειάζεται κ αυτό ψυγείο?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!
 #42911  από Π.Μ79
 Τρί Νοέμ 09, 2010 8:15 am
Καλημέρα asana.

Ήθελα να ρωτήσω αν το betaferon έρχεται έτοιμο σε μορφή προγεμισμένης σύριγγας ή αν πρέπει ο χρήστης να αναμίξει την σκόνη και τον διαλύτη και να φτιάξει έτσι την ένεση?

Ναι, πρέπει να το αναμίξεις.



είναι δύσκολο να γίνει σωστά η ανάμειξη (χωρίς να μείνει ίζημα,φυσαλίδες κλπ)?

Ναι, εύκολο είναι, δε θέλει ανακάτεμα. Με το που μπαίνει το υγρό μέσα, γίνεται η ανάμιξη χωρίς κούνημα, ανακάτεμα κλπ. Όσον αφορά τις φυσαλίδες, ε να το κτυπάς λιγάκι και όλα κομπλέ.



χρειάζεται κ αυτό ψυγείο?

Ναι χρειάζεται.
 #42922  από asana
 Τρί Νοέμ 09, 2010 11:14 am
Ευχαριστώ για την απάντηση Πάρη!
Βλέπεις προσπαθώ να διαλέξω μεταξύ του betaferon (extavia) και του rebif και εξετάζω όλες τις παραμέτρους!!Το rebif βέβαια εκτός από το ότι είναι έτοιμο έχει και το μεγάλο πλεονέκτημα ότι είναι 3 φορές τη βδομάδα αντί για 3,5 που είναι τα άλλα δύο, αλλά διαβάζω ότι είναι και πιο όξινο στη σύσταση,και άρα πονάει και περισσότερο κατά την έγχυση...
Ευελπιστώ ότι θα έχω πάρει μια απόφαση μέσα στη βδομάδα!! :confusion-seeingstars:
 #42924  από kate2002
 Τρί Νοέμ 09, 2010 11:57 am
asana, όλα αυτα ειναι μερα παρα μερα. το 3/εβδ ειναι... χαρην ευκολιας. γιαυτο και (τωρα πια) δεν καταλαβαινω γιατι τοσος ντορος για την ωρα της ενεσης, αφου παει ανα 2η μερα και μετα ανα 3η για...σκ, η μια ωρα πισω ή μπροστα πειραζει;
όοοοταν εκανα εγω εξταβια, ειχα σαφης οδηγιες! οχι ψυγειο! και στον καυσωνα; ρωτησα. τοτε, βαλτο σε μια δροσερη ντουλαπα ειπαν.
μην το ζοριζεις πολυ. αν αποφασισες να κανεις τετοια "θεραπεια", ειναι ολα το ιδιο...
νασαι καλα!
 #42943  από asana
 Τρί Νοέμ 09, 2010 1:59 pm
ευχαριστώ για την απάντηση kate, και συ να 'σαι καλά!
μάλλον για extavia ή betaferon το βλέπω, γιατί δεν μου αρέσει η ιδέα της "όξινης" αίσθησης του rebif.
αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι το 3ήμερο του σκ είναι απλώς χάρην ευκολίας...γιατί αλλιώς γιατί να μην σου παρέχουν την ίδια ευκολία και τα betaferon και extavia?και να είναι έτσι και πιο ανταγωνιστικά στην αγορά?είναι αρκετά σημαντικός παράγοντας, ειδικά αν η ένεση έχει συχνά παρενέργειες (ρίγη, πόνους) σε κάποιον.
και μεταξύ extavia και betaferon, κάτι άκουσα ότι το πρώτο έχει καλό service, οπότε λέω για κει... :happy-partydance: