• ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ!!!!

  • Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #3605  από nikos501
 Πέμ Μάιος 07, 2009 3:58 pm
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΠΗΡΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ, ΕΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΡΩΤΗ" ΩΣΗ..
2 ΝΕΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ (H MIA ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΚΙΑΓΡΑΦΙΚΟ) ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΑΣ ΕΣΤΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑ ΣΤΟΝ ΑΥΧΕΝΑ.. ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΑ ΜΟΥΔΙΑΣΜΑΤΑ..
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ. ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΝΙΩΘΩ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΠΩΣΗ, ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ (ΣΑΝ ΝΑ ΤΑ ΧΑΝΩ ΛΙΓΟ), ΣΚΟΤΟΔΙΝΗ ΚΑΙ ΜΟΥΔΙΑΣΜΑΤΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ. ΤΑ ΜΟΥΔΙΑΣΜΑΤΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 24 ΩΡΕΣ.. ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ, ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΑΓΧΟΛΥΤΙΚΑ. ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ.. .. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΗΜΟΥΝ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΡΑΔΥ ΕΙΧΑ ΠΙΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΠΥΡΕΣ.
ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΤΑΣΗ.. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΟΜΩΣ.. ΤΙ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ; ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ;
ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΚΑΝΩ BETAFERON..
 #3606  από mary_d_ath
 Πέμ Μάιος 07, 2009 4:35 pm
Τι να κάνεις;
Να ηρεμήσεις γι' αρχή, το άγχος δεν κάνει πουθενά καλό...
Όλα αυτά τα συμπτώματα που αναφέρεις άρχισαν από τη στιγμή που πήρες στα χέρια σου τη μαγνητική;
Γιατί κι εγώ όταν διαβάζω τα πορίσματα της μαγνητικής μου, κάθε φορά σα να αρρωσταίνω λίγο...
Μετά πείθω τον εαυτό μου με μία ερώτηση "τι άλλαξε;".
Τίποτα απολύτως... Υπήρχαν οι εστίες και όσο δεν το ήξερες τα κατάφερνες μια χαρά, από τη στιγμή που πήρες το μαγικό χαρτάκι της μαγνητική σου, τότε άρχισαν όλα...
Κάπως έτσι δεν είναι τα πράγματα;
Αν δεν εμπιστεύεσαι τον γιατρό σου πάντως, καλό θα ήταν να ψάξεις να βρεις κάποιον που θα συζητά πιο πολύ μαζί σου.
Κι εγώ θυμάμαι όταν είχα πει στη γιατρό μου ότι ξεχνάω και ότι αισθάνομαι μια γενική κατάπτωση, μου πρότεινε αντικαταθλιπτικά και να πίνω πολλούς χυμούς :lol:
Η αλήθεια είναι ότι δεν δίνουν και πολύ προσοχή σε τέτοια συμπτώματα οι γιατροί. Η δικιά μου για παράδειγμα μου είχει πει "εμένα με ενδιαφέρει να περπατάς και γενικά να κινείσαι, αυτά είναι τα σοβαρά".
Και για τα διάφορα μουδιάσματα που έρχονται και φεύγουν και αυτά τάχα ψυχολογικά είναι :lol:
Εάν δεν έχεις μόνιμο μούδιασμα, τότε όλα είναι η ιδέα σου... (ίσως αυτά τα λένε οι γιατροί βέβαια για να μας μάθουν να μην ανησυχούμε και τόσο και να συνεχίσουμε να ζούμε σα να έχουμε μία μόνιμη ελαφριά γρίπη).
Πάντως αν ανησυχείς αρκετά, καλό θα ήταν να πας και σε έναν δεύτερο γιατρό, μη σου πω και τρίτο, έτσι για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο...
Καλή δύναμη σου εύχομαι!
 #3609  από princeofathens2004
 Πέμ Μάιος 07, 2009 4:52 pm
Καλησπέρα Νίκο

Κατ' αρχήν πρέπει να το "ξεχάσεις" γιατί οτιδήποτε στο θυμίζει σε ρίχνει.
Τα μουδιάσματα που περιγράφεις ότι έρχονται και φεύγουν, όλοι λίγο πολύ τα έχουμε. Εκτός από τα αρχικά που σ' εμένα τουλάχιστον είχαν εγκατασταθεί μόνιμα από το ύψος του θώρακα και κάτω και άρχισαν σταδιακά να αποχωρούν μετά τη χορήγηση κορτιζόνης, όλα τα άλλα είναι παιχνίδια υπενθύμισης που κάνει η "μικρούλα". Αυτά πιστεύω οφείλονται σ' ότι ανά διαστήματα περνάμε.
Γι αυτό πάνω απ' όλα πρέπει να ηρεμήσεις.
Όσον αφορά το γιατρό που σε παρακολουθεί (για μένα) αν νιώθεις ότι δεν αισθάνεσαι άνετα μαζί του που είναι βασικότατο συστατικό στη σχέση γιατρού-ασθενούς, τότε αλλαξέ τον. Βρες ένα προπάντων καλό επιστήμονα που να σου κάνει και κλικ σαν άνθρωπος και συνέχισε μαζί του. Και οι ίδιοι ξέρουν ότι πολλοί ασθενείς στην αρχή "γυρνάνε" δεξιά κι αριστερά ψάχνοντας, οπότε δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με το νέο γιατρό.
Για τη Δευτέρα που ήσουνα καλύτερα δεν πιστεύω ότι "έφταιγαν" οι μπύρες αλλά εσύ που με τις μπύρες την Κυριακή το βράδυ ... ξεχάστηκες. Είδες λοιπόν ;

Να ξεχνιέσαι περισσότερο.
 #3611  από katrinp
 Πέμ Μάιος 07, 2009 6:09 pm
καλησπερα,με λένε ΚΑΤΕΡΙΝΑκαι είμαι 25 χρονων
Το περασμενο Σεπτεμβριο μετα απο ταξιδι με επιασε ιλλιγγος.
Ετυχε να δουλευω σε νοσοκομειο και απο επιμονη της μητερας μου εκανα μαγνητικη.
Ο ακτινοδιαγνωστης μου βρηκε μια αλλοιωση ενος χιλιοστου στην λευκη ουσια.
Ο ίδιος βεβαια μου ειπε να μην ανησυχω γιατι ειναι τυχαιο ευρημα και πολυσ κοσμος το εχει.
Ενας ηλιθιος νευρολογος της κακιας ωρας με μια μαγνητικη και μια αλλοιωση 1 χιλιοστου μου χωρις καν να με εξετασει μου ειπε οτι εχω σιγουρα σιγουρα σκπ,λυκο, aids η ρευματοηδη αθριτιδα.
περιττο να πω οτι εχασα τα παντα εκεινη την στιγμη.Α και ο ιλλιγγος μου ειπε οτι δεν ειχε καμμια σχεση.Ξεκινησα απο το Νικαια απο τον ενα γιατρο στον αλλο και κατεληξα στο Γεννηματα, ο κ Παναγοπουλος Διευθυντης της Νευρολογικης μου ειπε να παω σπιτι μου γιατι δεν εχω τιποτα οπως μου ειπαν και οι υπολοιποι γιατροι.Παρολο αυτα απο τις μπουρδες του πρωτου γιατρου ξεκινησα να νιωθω ολα τα συμπτωματα της σκπ που ειχα διαβασει.Με επιανε και με πιανει πανικος οποτε το σκεφτομαι. Μου μεινε φοβια.Βεβαια οταν ειπα να πανε στο διαολο ολα μου φυγαν ολα τα συμπτωματα.
αρχισα να νιωθω ηλιθια χαρουμενη χωρις λογο.Απτην μια λεω οτι ακομα και να χω αν ειναι να ερθει ας ερθει δεν μπορω να καθομαι να μοιρολογω και να περιμεμενω ποτε θαρθει"αυτο ειναι συμβουλη μιας γειτονισσας η οποια πασχει 22 χρονια απο σκπ και ευτυχως ακομα ειναι καλα.
Απο την αλλή ωρες ωρες με τρωει αλλα δεν βρισκω το θαρρος να ξανακανω μαγνητικη.Οι δικοι δεν μου δινουν σημασια μου λενε οτι ειμαι κατα φαντασιαν ασθενης ισως και να ναι ετσι.
Τι να πω, τρομαξα τόσο πολυ.Θεωρω απαραδεκτο απο μερικους γιατρους να λεμε την μια και μια εξεταση οτι σιγουρα μα σιγουρα εχεις κατι απο τα παραπανω.Στην καλυτερη πρεπει να τους παρουν το διπλωμα.Τελοσπαντων πιστευω η που θα περασουν τα χρονια και θα ειναι όλα καλα η που θα ξυπνησω ενα πρωι και δεν θα βλεπω η δεν θα μπορω να περπατησω.Μπορει και ολα να ειναι η ιδεα μου.Παντως πιστευω οτι ο κομπογιαννιτης γιατρος κατα τυχη θα πετυχει την διαγνωση του.
Ευχαριστω που με ακουσατε...
 #3618  από Lena
 Πέμ Μάιος 07, 2009 8:17 pm
katerina to AIDS POY SOY PAN HTAN H PIO MEGALH BLAKEIA. POY DEIXNEI TO MAGNHTIKO AIDS? OSO YIA TO ALLO PRAGMATI O ILIGGOS EINAI SYMPTWMA ALLA DEN SIMAINEI APARAITHTA OTI EINAI KAI KRISH AFTIS THS ASTHENEIAS. Η ΤΟ ΞΕΧΝΑΣ Η ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΠΑΕΙΣ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΜΡΙ.. ΜΑΗΝ ΤΟ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΒΑΣΑΝΙΣΕΙ ΑΛΛΟ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΗ Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΑΥΤΗΣ. ΠΟΣΟ ΔΙΗΡΚΗΣΕ Ο ΙΛΙΓΓΟΣ ΣΟΥ? ΗΤΑΝ ΕΠΙΜΟΝΟΣ? ΚΑΙ ΓΩ ΠΕΡΑΣΑ ΙΛΙΓΓΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΤΟΤΕ ΜΡΙ ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕ ΞΕΡς ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΠΙΣΟΔΙΟ Η ΟΧΙ. ΔΙΗΡΚΗΣΕ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ ΒΔΟΜΑΔΑΣ. Ο ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ. ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ?
 #3637  από LL--MM
 Πέμ Μάιος 07, 2009 10:28 pm
Vres kapoion pou na sou dosei solumedrol kai grigora... Ti malakies einai autes :!: Akou pernei skiagrafiko kai de sou dinei kortizonh... :o vevaia, sthn Ellada eimaste, pou léei ki o allos... :evil:
 #3655  από katrinp
 Παρ Μάιος 08, 2009 10:58 am
λενα ευχαριστω για την συμβουλη.
Οχι ο ιλλιγγος ηταν απο τον αυχενα και για μια εβδομαδα.
Δεν Τολμω να κανω μαγνητικη,δεν τα αντεχω.εχω ηδη περασει δυο χρονια ασχημα με αρτηριοφλεβωδη δυσπλασια και εμβολισμους και νεκρωσεις με πληγες σε ολη την κνημη του ποδιου που εκαναν δυο χρονια να κλεισουν.Εχω ηδη ενα αρκετο σοβαρο και σπανιο προβλημα, το οποιο δεν ξερω αν ειναι σωστο το ψιλοπαρατησα και νιωθω καλυτερα και σωματικα και ψυχικα.Απο τοτε ομως νιωθω πιο αδυναμη σε τετοιες καταστασεις και πολυ ευαλωτη.Θελω να πιστεψω οτι οι γιατροι στο Γεννηματα ειχαν δικιο καθως εχουν και μεγαλυτερη πειρα σε αυτο σχετικα με την σκπ.Φοβαμαι ομως πως αν ξανακανω mri και δω οτι η μια αλλοιωση γινανε δυο και τρεις θα μου καρφωθει οτι εχω σκπ ακομα και να μην μου το πουν σιγουρα. Αν και ολοι μου ειπαν στο Γεννηματα και στο Νικαια να μην ξανακανω.Μου γινει εμμονος φοβος αυτο το πραγμα.Φαντασου το θεμα με το ποδι μου ειναι εξισου σοβαρο και δεν με τρομαζει τοσο, οτι γινει ασ γινει λεω.Συγνωμη κιολας αν σας εχω πρηξει με τις εμμονες μου.κατερινα
 #3662  από Lena
 Παρ Μάιος 08, 2009 4:05 pm
katerina σκεφτηκεσ να πασ δ ενα ψυχολογο?Μην αφησεισ αυτεσ σου τισ φοβειεσ να σου διμιουργησουν χειροτερα προβληματα. Οσο για το αλλο προβλημα υγειας μην το αφησεισ να πηγαινεισ στο γιατρο.
 #3779  από theoni
 Δευ Μάιος 11, 2009 1:56 am
Νίκο, οι περισσότεροι εδώ μέσα αν όχι όλοι έχουμε περάσει παρόμοιες καταστάσεις...Προσπάθησε να χαλαρώσεις, βγες μια βόλτα, μη μιλάς συνέχεια για αυτό, κάνε ΑΛΛΑ πράγματα, ο,τιδήποτε σ'ευχαριστεί και σε κάνει να νιώθεις καλά.Συνέχισε τη θεραπεία σου, ήρεμος πάντα και αν δεις ότι παρόλα αυτά τα συμπτώματα δεν υποχωρούν, επισκέψου το γιατρό σου...
Κατερίνα, προτείνω να ασχοληθείς με το πρόβλημα υγείας που ήδη έχεις και άσε τη σκπ στην άκρη..Μην πανικοβάλλεσαι και μην επηρεάζεσαι από ότι ακούς και διαβάζεις...ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΝΕΑ όπως και άλλοι από την παρέα μας, που θα σε δεχτεί ευχάριστα, αλλά αλοίμονο ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ "ΔΙΑΓΝΩΣΤΕΙΣ" πρώτα και μετά...Κάτι βέβαια που το απεύχομαι...Απ' ότι βλέπεις και από εδώ η σκλήρυνση κατα πλάκας αντιμετωπίζεται...