• Γ-ΣΦΑΙΡΙΝΕΣ

  • Η κορτιζόνη είναι ένα φάρμακο το οποίο βοηθάει σημαντικά στην καταστολή των ώσεων της ΣΚΠ. Ερωτήματα και συζητήσεις για "Corticosteroids" εδώ.
Η κορτιζόνη είναι ένα φάρμακο το οποίο βοηθάει σημαντικά στην καταστολή των ώσεων της ΣΚΠ. Ερωτήματα και συζητήσεις για "Corticosteroids" εδώ.
 #31079  από LL--MM
 Παρ Ιουν 18, 2010 11:19 pm
Μήπως μπορεί κάποιος να εξηγήσει στη γιαγια την Κασσανδρα πως ενεργούν αυτές οι Γ-σφαιρίνες και σε τί αντικαθιστούν στο καλύτερο την κορτιζόνη κατά την ώση;
Μου ανακοίνωσε ένας γιατρός :character-oldtimer: ότι ΚΑΚΩΣ ΜΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΩΣΕΩΝ :o Ο ίδιος έχει γράψει πολλά εναντίον των συναδέλφων του (περισσότερα ακόμα κι απο μένα εδώ, αν μπορείτε να φανταστείτε ότι είναι δυνατόν... :teasing-nutkick: ) αλλά όταν του πρότεινα να γράφαμε κάτι πιό επιστημονικό οι δυό μας ώστε να δημοσιευτεί στα δέοντα συγγράμματα, :techie-studyingbrown: η ιατρική φύση του ξαναβγήκε στην επιφάνεια... :liar: :obscene-smokingpimp: :hand:

Ηταν πεπεισμένος ότι ήθελα να πάω κάποιο σύνάδελφό του στο δικαστήριο :happy-cheerleadersmileygirl: , και απογοητεύτηκε ΠΟΛΥΥΥΥΥ που δεν το έκανα :happy-bouncymulticolor: , διότι φανταζόταν τον εαυτό του να γίνεται "μεσολαβητής" :royalty-pharaoh: μεταξύ εμού και αυτού του συναδέλφου του :teasing-tease:

:text-thankyouyellow: Πάντως, είχε την ευγένεια να κεράσει καφέ την ανάπηρη... :bow-yellow:
 #31133  από Νικος
 Σάβ Ιουν 19, 2010 1:56 pm
sou εχεις πουθενα καμια λιστα σχετικα με τις παρενεργειες? για την κορτιζονη ειναι γνωστες, ισως και να αξιζει η αντικατασταση των 2
 #31135  από Νικος
 Σάβ Ιουν 19, 2010 2:03 pm
Βρηκα μερικες
Αντένδειξη χορήγησης αποτελεί γνωστή υπερευαισθησία σε σκευάσματα γ-σφαιρίνης, ιδιαίτερα σε έλλεψη IgA και ανάπτυξη αντι-IgA αντισωμάτων.
Περιορισμοί ισχύουν για συγκεκριμένα σκευάσματα, αναλόγως του τρόπου παρασκευής τους και των συστατικών που περιέχουν. Σκευάσματα με υψηλή περιεκτικότητα σε γλυκόζη αντενδείκνυνται στο διαβήτη. Σκευάσματα που περιέχουν σορβίτη αντενδείκνυνται σε δυσανεξία φρουκτόζης.
Η εξωγενής χορήγηση αντισωμάτων περιορίζει παροδικά την αξιολόγηση ορολογικών ελέγχων.

Κίνδυνος μετάδοσης λοιμογόνων παραγόντων
Ο κίνδυνος μετάδοσης λοιμογόνων παραγόντων αποτελεί τη σημαντικότερη ανεπιθύμητη ενέργεια, με τεκμηριωμένα κρούσματα μέχρι σήμερα για τους ιούς της ηπατίτιδας Β και της ηπατίτιδας C.
Η γ-σφαιρίνη παράγεται από δεξαμενή πλάσματος χιλιάδων αιμοδοτών. Τόσο η κλασματοποίηση πλάσματος με αιθανόλη, όσο και οι μέθοδοι σταθεροποίησης και βελτίωσης του τελικού προϊόντος, οδηγούν σε μείωση του αρχικού ιικού φορτίου. Αυτό είχε οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι τα προϊόντα γ-σφαιρίνης είναι ασφαλή. Όσον αφορά στην ηπατίτιδα Β, έχουν αναφερθεί πολύ λίγες περιπτώσεις τη δεκαετία του ~70. Ο ανιχνευτικός έλεγχος των αιμοδοτών σήμερα για αυστραλιανό αντιγόνο είναι ασφαλής, καλύπτοντας και την περίοδο του διαγνωστικού παραθύρου.
 #31136  από Νικος
 Σάβ Ιουν 19, 2010 2:05 pm
Λεω να μην παθω ηπατίτιδα :scared-eek:

Τουλάχιστον ΛΛ-ΜΜ κέρδισες ενα καφέ :text-thankyouyellow:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Νικος την Σάβ Ιουν 19, 2010 2:11 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #31138  από Νικος
 Σάβ Ιουν 19, 2010 2:14 pm
Εννοείται, και σε μια απλη μετάγγιση εχεις 1/3456475743223(τυχαιο νουμερο) να κολλησεις AIDS , αλλα και παλι :?
 #31139  από Νικος
 Σάβ Ιουν 19, 2010 2:19 pm
Χρισιμοποιεισες εμοτιον???????????????????????????????????????????????????
OMG-OMG-OMG-OMG-Run to the Hills!!!!!! :character-stan:
 #31157  από κωστας
 Σάβ Ιουν 19, 2010 8:20 pm
ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΣΦΑΙΡΙΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΙΛΟ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ(ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ)!ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑ(ΕΧΩ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10) ΜΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΙΡΝΩ ΜΕ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΔΥΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ!ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΒΟΗΘΟΥΣΑΝ Η ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΑΘΕΡΟ!ΑΠ'ΟΤΙ ΞΕΡΩ(ΝΟΜΙΖΩ) ΔΕΝ ΤΙΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΘΗΣΗ ΜΑΣ!ΠΑΝΤΟΣ ΑΠΟ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!
 #31158  από Νικος
 Σάβ Ιουν 19, 2010 9:24 pm
Thnx κωστα θα το αναφερω στο νευρολογο στο επομενο check-up, αν βοηθάει why not?
sou έγραψε:Γκρεμίστηκε ο φούρνος μου!
:laughing-rolling: :laughing-rolling:
 #31333  από LL--MM
 Δευ Ιουν 21, 2010 7:45 pm
Ευχαριστώ, παιδιά!!! :handgestures-salute:

Στο Sou: Κάνε ότι και ο Χότζας, ξανάχτισε το φούρνο του πάνω σε ένα κάρο, διότι τον πρώτο που έχε χτίσει, ο κάθε γείτονας είχε την απαίτηση να έχει την πόρτα του σε διαφορετικό σημείο :confusion-seeingstars: :eusa-dance:

Thanks again!
 #33962  από Thor
 Πέμ Ιούλ 15, 2010 2:45 pm
Αυτές τις μέρες πήραμε τη Νευρολόγο για γ-σφαιρίνη
και μας είπαν ότι τις σταματήσαν για σκπ λόγω υψηλού κόστους