• Αναπηρική Ταυτότητα ..

  • Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #11748  από litsa
 Τετ Νοέμ 18, 2009 6:54 pm
Μπορεί κάποιος να μου πει τι είναι η αναπηρική ταυτότητα ή μάλλον τι θέλουν να πουν με αυτό?
:D
:( :(
ευχαριστώ..
 #11800  από LL--MM
 Πέμ Νοέμ 19, 2009 10:45 pm
Ευκολίες σε μουσεία, ουρές τραπεζών ή εφορίας, μισό εισιτήριο συγκοινωνιών και άλλα μικρά και γελοία, αλλά που καμιά φορά βοηθάν πολύ... Όποιος έχει ιδιάιτερες εμπειρίες με αυτήν ας μας πεί τίποτα, διότι στην Αλεξάνδρας, με το χαρτί νομαρχίας που πας σου φέρονται αισχρά για να στη βγάλουν...
 #11842  από ΦΩΦΗ
 Παρ Νοέμ 20, 2009 6:15 pm
ΕΑΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΑΣ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ή ΣΕ ΕΝΑ ΚΕΠ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ "ΜΙΚΡΕΣ" ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ.ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΜΙΣΟ ΕΙΣΗΤΙΡΙΟ ΣΤΑ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΛΕΩΦ.ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΚΑΙ 100% ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΟΥ ΕΑΝ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΟΙΚ.ΕΤΟΥΣ 2009
 #12797  από dina
 Δευ Δεκ 07, 2009 5:56 pm
Την αναπηρικη ταυτοτητα την χρησιμοποιουμε σε αεροδρομια λιμανια κι ακομα στο εξωτερικο?
Αξιζει δηλ τον κοπο?
 #13095  από LL--MM
 Παρ Δεκ 11, 2009 2:30 pm
Ο βαθμός αναπηρίας εξαρτάται από κρατική απόφαση και όχι άμεσα από την ...έλλειψη της υγείας μας. Κάθε κράτος έχει δικούς του κανόνες καταμέτρησης της κάθε αναπηρίας, και, φυσικά, των δικαιωμάτων που επισύρει η εκάστοτε κατάσταση. :twisted:
Στην Αγγλία, π.χ., και στο καροτσάκι να είσαι, θα περιμένεις στην ουρά το ταξί κι άς βρέχει... Αν ειμαστε όμως στο καροτσάκι, υπαρχει χώρος να μας "δέσουν" στο όχημα με αυτό :mrgreen: Αλλού στν Ευρώπη, το έθιμο θέλει τα καροτσάκια να παιρνουν προτεραιότητα στις ουρές αυτές.

Τα θεατρικά εισιτήρια, όμως, στην Αγγλία, δίνονται στο ένα τρίτο της τιμής... Ερε και να είχε και το μέγαρο μουσικής τέτοια πολιτική... Και δε ζητάν και κανένα αποδεικτικό :o Μας είπαν, μάλιστα, να θυμόμαστε να το λέμε κάθε φορά, για να παίρνουμε την έκπτωση :!: :shock:

Πάντως, και οι τουαλέτες οι "δικές μας" είναι πολύ πιο εύχρηστες, σε αντίθεση με κάποια μουσεία στην Ελλάδα, που θεωρούν ότι η αναπηρία συνείσταται αποκλειστικά στο να έχεις κάνει εγχείρηση γοφού... :ugeek: :ugeek: :ugeek:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Παρ Δεκ 11, 2009 10:25 pm, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
 #13100  από popi
 Παρ Δεκ 11, 2009 3:24 pm
Γεαι σας αγαπητοι φιλοι,
Μετα απο μια μεγαλη απουσια-ευτυχως για λογους καθαρα τουριστικους-ψυχαγωγικους-ειμαι και παλι Ελλαδα και φυσικα μπηκα στο φορουμ ,στους "δικους μου ανθρωπους" Βλεποντας τα οσα εχουν γραφει για την αναπηρικη ταυτοτητα εχω να προσθεσω τα εξης
1. Απο οτι ξερω δεν εχει γινει προοδος απο το κρατος στην εκδοση καποιας τετοιας ταυτοτητας, υποτιθεται αναμενεται. Ομως υπαρχουν καποιες αλλες παροχες που καλυπτουν καποιους τομεις πχ η καρτα πολιτισμου. Την καρτα αυτη την παιρνουμε απο ΚΕΠ και μας δινει την δυνατοτητα να πηγαινουμε ειτε χωρις να πληρωνουμε εμεις και ο συνοδος μας-Μεγαρο Μουσικης σε καποιες εκδηλωσεις ή πληρωνοντας το κατωτερο αντιτιμο (Λυρικη Σκηνη σε ολες τις παραστασεις) ή ισως και αλλου, απλα στα δυο παραπανω πηγαινω και της κανω χρηση.
2. Δελτιο σταθμευσης. Βοηθα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ εδω και στο εξωτερικο.Με αυτο δεν πληρωνεις διοδια(Ελλαδα),εχεις 50% εκπτωση σε ακτοπλοικες συγκοινωνιες εσωτερικου, μπαινεις σε μουσεια-ειτε δωρεαν ή πληρωνοντας λιγοτερο στο εξωτερικο ,αναλογα την χωρα, δεν πληρωνεις θεση παρκιν, δε μπορουν να σου παρουν πινακιδες (ΤΕΛΕΙΟ) και ισως να μπορεις να βρεις θεση αναπηρικη να παρκαρεις απο τις λιγες που υπαρχουν και αν καποιος ανεγκεφαλος δεν την εχει παρει.(Ελλαδα)Αυτα ειναι ολα δοκιμασμενα και ειναι πραγματι μεγαλη βοηθεια.Θα χαρω να σας πω κατι παραπανω, αν μπορω.
Γεια σας για τωρα
 #13103  από LL--MM
 Παρ Δεκ 11, 2009 3:29 pm
Ζήτω, λοιπόν για την κάρτα πολιτισμού και όλα τα άλλα!
 #13112  από ioanna papantoni
 Παρ Δεκ 11, 2009 9:53 pm
Popi μου αυτο για τις θεσεις σταθμευσης ειναι σιγουρο πως το δινουν τα ΚΕΠ?Γιατι ψαχνω τοσο καιρο κ κανεις δεν γνωριζει απο που μπορω να το παρω.
 #13113  από LL--MM
 Παρ Δεκ 11, 2009 10:27 pm
Πόπη, σ'ευχαριστούμε, είσαι η απο μηχανής θεά!!! Θα τηλ. στα ΚΕΠ αύριο να δώ τι μπορώ να καταφέρω!!! :evil: )