• Rebif

  • Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
 #115090  από Sofi.D
 Πέμ Φεβ 18, 2016 11:11 pm
Τα ίδια και εγώ φίλοι μου.Ξεκίνησα με rebif 44 και δεν μπορούσα να σηκωθώ απο το κρεβάτι και με επιανε τρεμουλο.Τώρα παίρνω 2,5 χρονια rebif 22 και είναι κάπως πιο υποφερτά τα πράγματα.Οι εξετάσεις αίματος του ήπατος ειναι φυσιολογικές,λίγο τα αιμοσφαίρια μου έριξε.
 #115098  από Νικος chochlas
 Παρ Φεβ 19, 2016 1:26 pm
Παιδια εκτος απο τις εξετασεις που κανεις για να δεις αν η αγωγη εχει κουμπωσει επανω σου, πρακτικα ποιοι αλλοι τροποι στο δειχνουν ?
Τι εννοω ?
Καθε μερα νιωθω μυρμιγκια,καψιματα και τσιμπιες σε διαφορα σημεια του σωματος μου (γονατα,γαμπες,δαχτυλα ποδιων,καρποι,πλατη, κεφαλι).

Αυτο ειναι απο το φαρμακο ? ειναι μικρες ωσεις οποτε πρεπει να παω νοσοκομειο ή ειναι φυσιολογικο απο την στιγμη που εχω σκπ και πρεπει να μαθω να μην δινω σημασια για να μην μας παιρνει απο κατω ?

Ειμαι δοκιμαστικα στο rebid 44 , εχω παρει μολις 3 φορες 0.1ml και σημερα ξεκιναω 0.25ml .

*(εκτος θεματος)
Εχω χασει ηδη 2 ενεσεις τσαμπα απο την αγωγη απο λαθος μου.
την μια στραβωσε η βελονα της συριγγας και την δευτερη δεν κουμπωσε καλα στο μηχανηματακι και στην προσπαθεια επανατοποθετησης χυθηκε το υγρο.
Σε αυτη την περιπτωση τι κανεις ?
 #115101  από litsa
 Παρ Φεβ 19, 2016 2:27 pm
τιποτε..
προχωράς παρακάτω!

και αν θέλεις ρωτάς την νοσοκόμα να σου ξαναδείξει, πως να κάνεις την ένεση...
βασικά μια συνήθεια είναι...!
 #115588  από Αρτεμις
 Τρί Μαρ 15, 2016 8:32 am
Καλημέρα σε όλους!!! Σας γράφω γιατί απλά δεν ξέρω που να τα πω!!! Πονάει
παλι όλο μου το σώμα από την ένεση Rebif που έκανα χθες. Τώρα ήπια κ τρίτο ντεπόν για να μη γίνω μίζερη στον άντρα μου πάλι!!! :emojis-21: κουράστηκα κ είναι πολυ νωρίς, το γνωρίζω!!! Συγνώμη. Ξέρω ότι κάποιοι έχετε πολυ πιο σοβαρά προβλήματα και σας κουράζω αλλά ήθελα να τα πω!!!! Καλή δύναμη να έχουμε!
 #115589  από elena
 Τρί Μαρ 15, 2016 9:37 am
Δοκίμασε άλλο παυσίπονο....για εμένα το ντεπόν είναι καραμελίτσα :smile-wink:
 #115590  από away
 Τρί Μαρ 15, 2016 10:41 am
Καλημερα και καλη Σαρακοστη :emojis-1:

Με την avonex που βαραω ενα mesoulid πριν και ενα ή μισο το βραδυ πριν την πεσω για νανι, Εμενα με βολεψε και δεν εχω περιπετειες νυχτιατικα :emojis-9:
Την επομενη μερα αναλογα με τα κεφια κανα panadol advance και περναει η μερα ηρεμα. Ευχομαι να βρεις τον σωστο συνδυασμο και να μην ξαναεχεις ταραχες :emojis-2:
 #115591  από ΝΤΙΑΝΑ
 Τρί Μαρ 15, 2016 10:50 am
Κι εγώ μόνο με mesulid την πάλευα, ένα το βράδυ πριν την έγχυση και αν χρειαζόταν, ένα το επόμενο πρωί. Αυτό για 6 χρόνια, όσο έκανα avonex. Πάντα όμως με στομαχοπροστατευτικό γιατί με πείραζε.
 #115593  από greekinholland
 Τρί Μαρ 15, 2016 11:56 am
Καλημέρα και καλή Σαρακοστή σε όλους. Μετά από 2 χρόνια παρέα με το rebif 44, θα προσπαθήσω μέσα από τη μικρή εμπειρία μου να σας βοηθήσω αν μπορώ. Καταρχήν στο θέμα των παυσίπονων, τα ίδια και χειρότερα κι εγώ την επόμενη ημέρα από την ένεση. Το συζήτησα με τη νοσοκόμα και μου πρότεινε ένα γραμμάριο ντεπόν πριν την ένεση και 400 mgr ibuprofen την επόμενη μέρα και η κατάσταση βελτιώθηκε σημαντικά. Αυτό φυσικά αφορά εμένα, αν η ποιότητα ζωής είναι άσχημη με την αγωγή του rebif, καλό είναι να μιλήσετε με τη νοσοκόμα και το γιατρό σας. Υπάρχει γκάμα φαρμάκων να βοηθήσει και ανάλογες εξετάσεις φυσικά για έλεγχο του οργανισμού, γιατί ούτε καραμέλες είναι τα παυσίπονα, ούτε χωρίς παρενέργειες. Τώρα Νίκο (Νικος chochlas), καλή αρχή και υπομονή. Το μηχανάκι του rebif κάνει κάποια νούμερα μερικές φορές. Εμένα οι οδηγίες σε αποτυχημένες προσπάθειες, ήταν να προχωρήσω κανονικά σε δεύτερη ένεση. Πρόσεξε γιατί στην αρχική δόση, αν έχεις αποτυχημένη προσπάθεια, το μηχανάκι προχωράει στην επόμενη μεγαλύτερη δοσολογία. Οπότε μίλα με τη νοσοκόμα και να έρθει και για δεύτερη επίδειξη, δεν γεννηθήκαμε να κάνουμε ενέσεις στον εαυτό μας. Τώρα για το αν έχεις νέα ώση ή νιώθεις συμπτώματα από παλιότερη ώση ή απλά είναι τα διάφορα της ένεσης αυτό θέλει μεγάλη κουβέντα. Μου πήρε πολύ χρόνο να καταλάβω τι γίνεται με το σώμα μου. Έχω πάει στα έκτακτα νομίζοντας ώση και δεν, πέρναγα νέα ώση και νόμιζα ότι απλά είμαι κουρασμένος. Θέλει το χρόνο του και την εμπειρία μάλλον. Στο επόμενο ραντεβού με το νευρολόγο σου, ζήτα να σε βοηθήσει σ' αυτό, γράψε τις απορίες σου σε χαρτί για να μη ξεχάσεις κάτι, βοηθάει πολύ . Τώρα για το "κούμπωμα" της αγωγής, καταρχήν θέλει 6-8 μήνες, για να αρχίσει να δουλεύει το φάρμακο, μετά σε μαγνητική ο νευρολόγος μπορεί να δει τις παλιές εστίες αν έγιναν μικρότερες ή δημιουργήθηκαν νέες και να κρίνει την αποτελεσματικότητα. Καλή υπομονή σε όλους μας και οποιαδήποτε απορία ελεύθερα, γι' αυτό είμαστε εδώ να βοηθάμε ο ένας τον άλλον. :emojis-3: :emojis-3:
 #115594  από litsa
 Τρί Μαρ 15, 2016 12:12 pm
γεια
το μεσουλιντ με βοηθάει και μενα... αλλά παιρνω μισό μαζί με την ένεση,και είναι οκ.
απλά δεν το παιρνω συνέχεια, γιατί εχει άσχημες παρενέργειες και ειναι και επικίνδυνο...

συνήθως την παλεύω με 2 ντεπον, αλλά σήμερα δεν... παλεύεται με τιποτα!!
 #115605  από Αρτεμις
 Τρί Μαρ 15, 2016 10:28 pm
Σας ευχαριστώ για τη στήριξη. Το mesulid μου το απαγόρευσαν γιατί έχω κ θέμα με τα νεφρά μ. Θα παίρνω μάλλον ντεπόν μέχρι να πάθω τελείως ανοσία .....
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αρτεμις την Τρί Μαρ 15, 2016 11:10 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.