• ΝΕΑ ΑΠΟ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΣΚΠ

  • Θεματολογία για το φουμαρικό διμεθυλεστέρα (Tecfidera, dimethyl fumarate, BG-12), χάπι για την πολλαπλή σκλήρυνση.
Θεματολογία για το φουμαρικό διμεθυλεστέρα (Tecfidera, dimethyl fumarate, BG-12), χάπι για την πολλαπλή σκλήρυνση.
 #100118  από costas1968
 Κυρ Φεβ 23, 2014 3:34 am
ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΡΥΒΩ ΟΤΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΛΟΓΟΥΣ:
1.ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΧΑΠΙ
2.ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟΤΑΤΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΕΧΩ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΗΝΙΤΕΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΘΕΣΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ /ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ (ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ...)
ΕΦΟΣΟΝ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΨΑΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ:
1.ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?
2.ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΕΧΕΙ?
3.ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΩΣΕΙΣ (ΕΝΤΑΣΗ -ΔΙΑΡΚΕΙΑ).ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΣΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ )ΟΣΟ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΟΡΙΑ..)?

:smile-flower:
 #100136  από nick1981
 Κυρ Φεβ 23, 2014 4:30 pm
μου ειπαν οτι μαλλον θα κυκλοφορησει τον Απριλιο αν κ προσωπικα δεν το βλεπω..
ειναι η ιδια εταιρια που βγαζει το avonex κ το tysabri.
απο τις ερευνες μειωνει τις υποτροπες κατα 50% περιπου!...απο τις ερευνες παντα ομως...
2 χαπια την ημερα ειναι η δοσολογια αν κ τα 3 σε καποια απο τις 3 μελετες εδειξε καλυτερα αποτελεσματα κ στην αλλη δεν ειχε ουσιαστικη διαφορα απο αυτα που διαβασα!!
οσον αφορα την τιμη καπου διαβασα κοντα στα 50000 δολλαρια το χρονο θα κοστιζει!!! ελπιζω να μη πουν τιποτα κουλα τα ταμεια κ να καλυπτουν το κοστος!!
 #100137  από nick1981
 Κυρ Φεβ 23, 2014 4:41 pm
epishs ενας γιατρος μου ειπε οτι στην αμερικη κυκλοφορει ηδη η τεριφλουνομιδη που παει πολυ καλα κ προκειται να κυκλοφορησε σχετικα συντομα κ εδω! ενα χαπι την ημερα ειναι κ εχει κ αυτο ελαχιστες παρενεργειες.
ομως δεν εχει καλυτερα αποτελεσματα απο την ιντερφερονη που παιρνω οποτε καλυτερα να παω για to bg-12.
ΥΠΟΜΟΝΗ ΠΑΙΔΙΑ, ερχεται η στιγμη που θα σταματησουμε να ειμαστε πρεζακια!! :smile-muscle:
 #100139  από Στάθης
 Κυρ Φεβ 23, 2014 5:56 pm
Το θέμα είναι ότι πρέπει να μειώνονται οι παρενέργειες, και εκεί επιτέλους υπάρχει φως. :smile-party: Αλλά αυτό το 50% πάλι μου ακούγεται πολύ αστείο. Τόσο αστείο σαν τα iPhone, που κάθε χρόνο βγαίνει ένα λίγο βελτιωμένο από το προηγούμενο.... :smile-phone:

Όσο για αυτό το 50000 δολάρια το χρόνο που είναι σίγουρο ότι θα κοστίζει όσο ο χρυσός καμπινές του μακαρίτη Καντάφι... είναι επίσης μακράν οι απόλυτη ξεφτίλα. :smile-headbang:

Εκμεταλλεύονται μέ όλη τους την άνεση μια πάθηση που χρειάζεται όχι ξεφτιλέ μογγολο-φάρμακα, αλλά ένα πιο συνετό, θετικά μπουσταρισμένο ψυχολογικό τρόπο διαβίωσης και σωματικής εξέλιξης, σίγουρα με κάποια θεραπεία πιο βιολογική, φυσική και ταιριαστή στο σώμα μας παρά χημειοβγαλμένη από κοκτέιλ πειραματισμένα σε ποντίκια και μαϊμούδες.
 #100185  από costas1968
 Τρί Φεβ 25, 2014 10:58 am
ΚΑΘΗΣΑ ΕΧΘΕΣ ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΑ ΑΚΡΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΦΑΡΜΑΚΟ.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΜΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΦΑΡΜΑΚΟ.ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ.ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΕ ΠΗΡΑΝ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΤΑ ΕΞΗΣ:

1.ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΑΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΦΑΡΜΑΚΟ.

2.ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΕ ΧΡΟΝΙΚΑ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ.ΜΙΛΗΣΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΟΛΙΓΩΝ ΜΗΝΩΝ (2 ΕΩΣ 5) ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΧΡΟΝΟΒΟΡΑΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ.

3.ΔΕΝ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΟΣ ΜΟΥ.Ο ΙΔΙΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΠΛΗΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΘΑ ΕΧΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ.

4.ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η
Genesis pharma
ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΝΩ ΑΠ ΟΤΙ ΕΙΔΑ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ.
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΜΟΝΟ ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΕΝΑ ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΑΙΣΘΗΜΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΧΑΠΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΝΕΣΗ.....
Η ΠΟΡΕΙΑ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ...
ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΗΜΕΡΑ.....
:violin:
 #100187  από greekinholland
 Τρί Φεβ 25, 2014 11:36 am
Καλημέρα χθες είχα ραντεβού στο κέντρο MS για εκπαίδευση σχετικά με το rebif που θα ξεκινήσω αυτή τη βδομάδα :smile-sweating: :smile-sweating: , σε ερώτηση για αυτές τις νέες απο στόματος θεραπείες και πότε θα είναι διαθέσιμες στην Ολλανδία.
Η απάντηση ήταν περιμένουν 2 νέες θεραπείες σε χάπι ως πρώτης γραμμής για αντιμετώπιση της ΣΚΠ, μάλιστα στη μια απο αυτές συμμετείχαν στο πειραματικό κομμάτι ασθενείς απο αυτό το κέντρο και με καλά αποτελέσματα. Αυτή τη στιγμή είναι σε διαδικασία προσδιορισμού της τιμής ανάμεσα στο κράτος και των ιδιωτικών σφαλιστικών εταιριών κάτι που κρατάει στα νεα και ακριβά φάρμακα έως και ένα χρόνο. Το καλό είναι ότι μου είπαν οι παρενέργειες είναι ανεκτές καλύτερα σε σχέση με τις ιντερφερόνες και αν σε μακροχρόνια χρηση δείξουν καλή συμπεριφορά θα μπορέσουν να αντικαταστησουν σε μεγάλο βαθμό τις ιντερφερόνες, ειδομεν :smile-mmm: :smile-mmm:
 #100191  από marian77
 Τρί Φεβ 25, 2014 3:47 pm
Βσικά χαίρεται!!!!!! μιλάω με biogen Αμερική, κ ήδη εγκρίθηκε το tecfidera....το οποίο δεν έχει αντίκτυπο σε συκώτι sgot γ-gt κλπ όπως έχουν οι ιντερφερονες και το γκιλένια...και αυτό είναι σημαντικό.Το συγκεκριμένο το παρακολουθώ ενα χρόνο τώρα απο την στιγμή που νόσησα.
Έχω διαβάσει πολλά επιστημονικά άρθρα σε ξένα μέσα και περιοδικα κλπ και φαίνεται ελπιδοφόρο.....με προβληματίζει το γεγονός της κακής οικον. κατάστασης της χώρας όμως που ίσως σταθεί εμπόδιο για νέες θεραπείες τόσο για εμας όσο και για άλλες ασθένεις και χρόνιες παθήσεις..... :smile-thinking:
 #100193  από costas1968
 Τρί Φεβ 25, 2014 4:00 pm
marian77 έγραψε:Βσικά χαίρεται!!!!!! μιλάω με biogen Αμερική, κ ήδη εγκρίθηκε το tecfidera....το οποίο δεν έχει αντίκτυπο σε συκώτι sgot γ-gt κλπ όπως έχουν οι ιντερφερονες και το γκιλένια...και αυτό είναι σημαντικό.Το συγκεκριμένο το παρακολουθώ ενα χρόνο τώρα απο την στιγμή που νόσησα.
Έχω διαβάσει πολλά επιστημονικά άρθρα σε ξένα μέσα και περιοδικα κλπ και φαίνεται ελπιδοφόρο.....με προβληματίζει το γεγονός της κακής οικον. κατάστασης της χώρας όμως που ίσως σταθεί εμπόδιο για νέες θεραπείες τόσο για εμας όσο και για άλλες ασθένεις και χρόνιες παθήσεις..... :smile-thinking:

και δεν είναι ενεση!!!!!!!
ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ!!!!!!
ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΣΗ.....
:smile-flower:
 #100200  από billios
 Τρί Φεβ 25, 2014 6:42 pm
marian77 έγραψε:Βσικά χαίρεται!!!!!! .....με προβληματίζει το γεγονός της κακής οικον. κατάστασης της χώρας όμως που ίσως σταθεί εμπόδιο για νέες θεραπείες τόσο για εμας όσο και για άλλες ασθένεις και χρόνιες παθήσεις..... :smile-thinking:

Ειναι ακριβως αυτο που σκεφτομαι απο τον προηγουμενο δεκεμβρη,τα λεφτα τα μπερντε τα μπικικινια,θεωρητικα το BG 12 και ενα χαπι ακομη που δεν θυμαμαι πως λεγεται [πιθανον αυτο που λες] επρεπε ηδη να κυκλοφορουσαν αρχες του 13 επισης παιζει και ενας ορός στυλ τυσαμπρι [καμια σχεση ομως] που κι αυτο θα επρεπε ηδη να κυκλοφορει.