tom80 έγραψε: Σχετικά με το γάλα και τα γαλακτοκομικά, υπάρχουν μόνο ενδείξεις και όχι αποδείξεις (για το αγελαδινό γάλα, το αγελαδινό βούτυρο και την κρέμα αγελαδινού γάλακτος) ότι μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την εξέλιξη της ΣΚΠ . Για αλλά ειδή γάλακτος (π.χ. κατσικίσιο) και για άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα (π.χ. τυριά, γιαούρτη) δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ότι μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την εξέλιξη της ΣΚΠ!!!
Μια ερωτηση να κανω πανω σε αυτο.
Συγκρινοντας τα κορεσμενα στο αγελαδινο γαλα-γιαουρτη [βουτηρο δεν εχω τσεκαρη] σε σχεση με το προβειο και το κατσικισιο βλεπω πως του αγελαδινου ειναι χαμηλωτερα.
Τι ειναι αυτο που 'βαραινει' περισσοτερο το αγελαδινο γαλα?