Ναι καταλαβαίνω τι απάντηση ψαχνεις αλλά μαλλον είναι δυσκολη. Με αυτά που διαβάζω καταλαβαίνω οτι μπορει να κάνει κακο είτε βραχυπρόθεσμα είτε μακροπρόθεσμα. Μαλλον θα εξαρτάται από τον οργανισμό και πόσο πολυ προσέχει ο χρήστης. Αλάτι μηδεν, ζαχαρη μηδεν και συχνές εξετάσεις πχ αίματος νομίζω ότι είναι το μυστικό για να τα προλάβουμε όλα στην αρχή. Εγω που προσπαθω για το αλατι κυρίως αλλά και τη ζάχαρη νομίζω οτι πάω καλά. Ψωμί χωρις αλατι βρηκα, χρήση πολύ λεμονιού - ξυδιού - πιπεριού μου αντικαθιστά την αίσθηση ανάλογα με το φαγητό. Με το τυρί έχω φρικάρι που ήμουν πολυ φαν σε πολλά. Εκεί είναι θέμα αλλά το πήρα απόφαση. Λίγο ανθότυρο πηρα στην αρχή αλλά επειδή μου χάλαγε τη ψυχολογία δε θέλω να το βλέπω. Ζάχαρη παιζω με φρουκτόζη μονο, για τον καφέ αλλά και αυτή θέλει μέτρο. Μη ξεχνάς ότι πρέπει να τρωμε και φρούτα που έχουν και αυτά φρουκτόζη μερικά μαλιστα πολυ άλλα ευτυχώς λιγότερη. Για γλυκό μισό μπισκότο με φρουκτόζη κάθε μέρα με τον καφέ προσωπικά μου αρκεί. Παιδιά, αλατι και ζάχαρι έχουν ολα τα τυποποιημένα. Μεγάλη προσοχή εδώ.Έχουν πράγματα που δε τα φαντάζεστε. Να είναι γλυκά και να έχουν και αλατι ή το ανάποδο. Διαβάστε συστατικά. Εχω πολυ εύκολη πρόσβαση σε απαντήσεις διατροφής αν και προσωπικά τωρα προσπαθω να ενημερωθώ οπότε αν υπάρχει καμια ερώτηση μπορώ να την προωθήσω.